Cocoon

icon
Sofialive.bg

Изминаха две години, откакто Sven Vath разтърси зала Фестивална и със засилка ни хвърли в света на Cocoon. Е, държа ни дълго и няма да откажем нова среща с немската техно институция. А тя ще се случи на 4 декември, петък, в зала Христо Ботев, когато турнето на музикалния инкубатор Cocoon - The Sound of The 16th Season, ще кацне на родна земя.

sven_veth_1024

За Sven Vath - вярваме, е ненужно да правим разяснения. И все пак, ако точно ей сега правиш първите си стъпки в света на техното, трябва да знаеш що е то Cocoon. С една дума: институция. През 1996 Sven решава, че на света му е нужно нещо ново, което да порасне и да се развие. И създава поредица епични партита. Въпреки че преди време, след разпространението на проекта из Германия, че дори и Северна Америка, той бил замразен, поради не дотам добри резултати, през 1999 всичко започва отново, и то с пълна сила, като към събитийната серия се добавят звукозаписен лейбъл, буукинг агенция и платформа за меломани със сходни убеждения.

carolapisaturo_1024

Зад името Cocoon (в превод - пашкул, какавида) стой идеята за създаване на музикална джунгла, изградена от звук, в която се потапяш и се оставяш да те обгърне като пашкул. А след това излиташ като нов. Проектът дава силен старт на едни от най-големите имена в електронния свят - Loco Dice, Dubfire, Martin Buttrich, Guy Gerber, Roman Flügel, Richie Hawtin, Marco Carola и още. Като своеобразен инкубатор за таланти, една от най-продуктивните музикални институции ще доведе в София артисти, които ще стъпят на българската сцена за първи път.

maurizio_schmitz_1024

Ще чуеш италианката Carola Pisaturo и Maurizio Schmitz, също с италиански произход. Освен успешни партита с типичната месица между тек хаус с фънки звучене, на моменти преливащи до дълбоко техно, Carola върти и собствен лейбъл - Claque Musique, чиято продукция и звучене могат да се определят като дълбоки, хипнотични и дори психеделични. Maurizio пък се увлича по електронната музика още през 90-те, през 1996 става резидент на афтърите в мюнхенския Labor, а по-късно отваря свой клуб Mauromusica. Очакваме музика с ambient звучене през психеделичен хаус с минималистини елементи до техно в пиковите часове на нощтта.


Билети от Eventim