Concrete Sun & Soundprophet

icon
Sofialive.bg

Уебзинът Rawk'n'Roll стартира лятната си серия концерти с лайв на Concrete Sun, една от най-горещите (съвсем буквално) хеви рок банди от Сърбия, на 5 юли в малката зала на клуб Mixtape 5. Специален гост пък са родните алтърнатив рок герои Soundprophet.

cs1_1686
Concrete Sun

Мислете си за звука на банди от Луизиана (Down, Corrosion of Conformity), сетете се и за гаражния рокенрол от Калифорния (Ugly Kid Joe). Тежки рифове, плътна жега, пот, студена бира и развяти дългокоси глави. Е, точно това очаквайте от Concrete Sun. Тръгнали преди пет години в Нови Сад, момчетата издават дебюта си Sky Is High през 2011, който е толкова тъпкан с настроение и заразителен шум, че групата бързо се озовава на фестивали като Exit и Sziget. Тази година пък пуснаха и втория си диск Eight и отново ще яхнат сцената за тежка музика на родния си Exit, точно седмица след първия си концерт у нас.

soundprophet_1200_01
Soundprophet

От българска страна ще видим една от най-силните в последно време алтърнатив банди Soundprophet. Те издадоха първия си албум More Than Any Spoken Words в края на миналата година, който веднага стана фаворит на феновете на мелодичния и атмосферичен рок с лек поклон към грънджа от 90-те, но впил поглед в съвременното алтернативно звучене на независимата рок сцена. Видяхме ги и за втори път на Wrong Fest във Войнеговци. Така че имаш двоен повод тази събота да си в Mixtape 5, ако харесваш хубавия тежък рок. Пък и е добра загрявка на вратните прешлени за неделния Sofia Rocks.

Concrete Sun и Soundprophet са на 5 юли в B-Side на Mixtape 5
Билети по 15 лева от Eventim и по 20 на входа на клуба

Текст Ивайло Александров / Фотография Чавдар Чернев (Soundprophet - втората снимка горе и в текста)