Диджей Лефто от Белгия

icon
Sofialive.bg

Артистичният псевдоним на белгиеца е игра с френската дума за ранобудник lève-tôt и той наистина става с петлите, но Лефто е прословут и с умението си да съчетава най-различни стилове, при това доста сръчно. Кариерата му на диджей започва по класическия начин - запалва се, докато работи в магазина Music Mania, като в началото го вълнува само хип-хопа, а по-късно се ориентира към джаз, фънк и електронни бийтове в компанията на африкански и латино ритми. Именно заради силния му музикален нюх големият диджей и продуцент Джайлс Питърсън го кани да пуска на фестивала му Worldwide, след това го взима в екипа си, а през 2011-а най-официално го признава за диджей номер едно на годината. Днес Лефто има думата в програмата и на друг голям фест - брюкселския Dour, отделно вече десет години води свое радиошоу по Studio Brussels. Прочут е и с манията си да прави филмчета след всяко едно от участията си, с кадри от съответното място и мелодии от кейса му, като ей това видео от казахския град Алмати (родното място на Костя от Хелп Ми Джоунс, между другото).

dbruit_by_caroline_lessire_2bis_770
диджей Дебрюи / Фотография Caroline Lessire

Другият гост на вечерта, французинът Дебрюи, също минава с овчарски скокове от стил в стил и забърква апетитен миш-маш от хип-хоп с неидентифицирани електронни звуци, африкански и други етно елементи. В случай че авторската му рецепта ти се струва твърде екзотична, влез тук и я пробвай, на нас ни хареса.

По някое време, естествено, ще се включат и самите рожденици от Reel Feel - дуото Сириъс и Методикал (или Ангел и Андрей), които смесват соул, фънк, диско, хаус и джаз като за световно.

Входът е 10 лв.

Текст Милена Гелева