Джо Найс от Щатите

icon
Sofialive.bg

Джо, бивш тромбонист от училищния оркестър, съвсем ясно си спомня първия път, когато чул от диджейски пулт да се носи звук на дъбстеп. Това, с абсолютна сигурност, се случило на 8 юни 2002-ра (момчето си пази флаера, какво искаш). И ако някога ти падне да го питаш как така, ти, черни човече от Балтимор, се увъртя до ушите в този подчертано английски жанр, той ще ти отговори: „Беше една мнооого дълга любовна среща. Реших, че ще й позволя да остане за през нощта. И тя (дъбстеп музиката - б. а.) така и не си тръгна."

Разбираш вече, работата е ужасно сериозна. Джо Найс (Joe Nice) е верен на първородния дъб и друг не признава. Него самия от Острова също отдавна са го признали и записали с дебели букви в историята като първия северноамериканец с участие в основополагащите дъбстеп вечери DMZ и FWD>>. А фактът, че прякорът Посланика му е прикачен лично от негово височество Kode9, окончателно накланя везните за петък вечер (11 октомври) към 4км. Там ще се проведе вторият рожден ден на уважаемото крю на Platform, чийто специален гост се явява Джо.

joe_nice_5_960

Ще чуеш също да се говори за едни 10-инчови дъбплейти, пъхнати в бели обложки с надраскани на ръка надписи. Всичките съдържат най-горещата демо продукция на планетата, която или още не е видяла бял свят, или въобще няма да види (поне не и официално). В куфарчето на Джо Найс никога няма нищо друго. Как тъкмо той успява да докопа тази музика е елементарно: „Ми, питам ги и те ми пращат."

Да пуска само неиздаван (нов и стар) дъбстеп е първото неписано правило на вечерите с Джо. Второто е, че друго освен плочи той не докосва и причината да държи на този момент е, че въртенето върху грамофоните произвежда физически вибрации, които ти вкарват музиката на съвсем друго ниво. Третата му повеля е, че винаги започва с нещо олд скуул, нещо, което въобще не е дъбстеп. И после плавно те потапя в най-дълбокото.

joe_nice_1_640

Би било отвратително нечестно обаче сега да излезе, че все едно да имаш достъп до тия прословути дъбплейти е единственото, което ти гарантира народната любов. Разбира се че нито щеше да си голямата работа, нито Platform щяха да те поканят да разкъртиш партито им, ако не бяха безукорно добрият ти вкус, перфекционистко миксиране и тази неустоимо магнетична и хиперенергична персона, която вече наистина нямаме търпение да видим в действие.


Ще се включат също Balkansky и диджеите на Platform.
Билетите са 20 лв. за двама от
Eventim и по 15 лв. за един на входа

Текст Стела Вълкова