Grounded in Sofia

icon
Sofialive.bg

Отдавна те запознахме с радиоагентурата от Фалшименто. Само че, нали са тарикатчета, юнаците вече не са само в ефира, ами влязоха и в клубовете. Първо преди няколко месеца със скандиваския полъх от Liima, а сега с цял пакет специални бонбонки. Grounded in Sofia е спешъл подвид събитие, което има за цел да събере де що има наоколо хип-хоп, инди поп и инди рок фенове, култур-ъндърграунд трегери, хипстъри, зяпачи, убитаци и всякакви любопитни котараци.subculture sage image
Subculture Sage, Фотография Жоро Панчев

На 5 октомври в голямата зала на клуб Mixtape 5 ще можеш да чуеш, видиш, а защо не и да пипнеш Subculture Sage. Те са лондонско хип-хоп дуо, съставено от нинджите MC Hypeman Sage и продуцента Subculture Sounds. Обират овации, чупят публиката и себе си от кеф, а вече и два пъти вилняха на главната сцена на Meadows in the Mountain. Повече бонуси трябват ли ти?

Второто име, което от Фалшименто ни сервират на Grounded in Sofia е на берлинския трубадур с китара и ефекти HELMUT. Парчетата му са лиричен електропоп и със сигурност ще разтопи сърцата и леда в тях и чашите.

helmut image
HELMUT, Фотография Алтан Ескин

На трето, но в никакъв случай последно място в афиша са софийските сайко инди рок пичаги Stop The Schizo, които тихомълком предизвикаха доста радостни възгласи през юли, когато разпръснаха първия си клип към парчето "Tide" в социалките и хората, които слушат повече музика ги обявиха за хит.stop the schizo image
Stop The Schizo

Така накуп си взимаш хип-хоп, one-man електро-поп и шумен инди рок от три европейски столици в един клуб и една вечер. Май не е толкова лошо да си Grounded in Sofia на 5 октомври, нали?

Билетите за Grounded in Sofia са по 20 лева в Ticketlogic
Фалшименто споделят, че всеки от тях е magic ticket
и трябва да ги пазим след концерта