Hardcore X-Mas 2012

icon
Sofialive.bg

Просто за експеримента решихме да питаме нашия добър приятел Google какво е хардкор. Там първата писта Wikipedia изстрелва: „хардкор - камъни или натрошени тухли, използвани за основа на пътища, сгради и др." Смятай колко са стабилни всички кораджии. Особено ако са и стрейт-еджъри, направо идват свръхчовеци - не пият, не пушат, не употребяват никакви наркотици и са вегани (или поне вегетарианци). Хвала на такива граждани, както се казва.

И понеже почти не остана време до тринайстото издание на Hardcore X-Mas, няма да е лошо да започнем с бандите по домова книга. Подхващаме родните герои, на които не може да се отрече, че тази година работиха суперусилено. Last Hope издадоха чисто новия More Than Ever, който, точно както са го орисали и със заглавието, е по-добър от всякога. Чуха го и в Европа на стабилното турне, което бандата проведе през годината, и го харесаха доволно.

Сили са и Vendetta - и те не се спряха през годината и изскочиха с чисто нови парчета. Сефтето на някои от тях ще е утре (22 декември) в Mixtape 5, което, признаваме им го, е голяма ласка за феновете. Активни се оказаха и Expectations - също направиха голяма обиколка из Европа, че даже накрая им разбиха буса и им взеха техниката, но момчетата са упорити и нищо не може да ги бутне.

В афиша още са и Redound с техния beatdown hardcore и два вокала, както и завърналите се с нова песен Melekh. Да не пропуснем и Brothers in Blood и Bright Sight, които стоплиха кораджийските души съответно с As Times Goes By и 3.

Вечерта ще открият нашите Bring It Back, а малко след тях идва ред на "гостуващите артисти" The Bridge (Сърбия) и My Turn (Гърция). Хедлайнерите пък са от братска Холандия и са може би най-популярната европейска хардкор банда - No Turning Back. Те идват с пресния си албум No Regrets и ще са точно толкова добри, колкото приляга на едни крале на хардкор сцената, както ги наричат някои.

Hardcore X-Mas стартира от рано, защото бандите са много. Не се бави, че танците ще започнат без теб. Входът е 20 лв в деня на концерта и 15, ако успееш да се докопаш до някой от билетите в бар Петък, Mixtape 5 или Blok Shop още днес

Текст Борис Иванов


На снимките: No Turning Back, Last Hope, Vendetta