Hugo Race and The True Spirit

icon
Sofialive.bg

По-малко от пет месеца са изминали от последната визита на Хюго Рейс в София, когато мрачният романтик на австралийския трансов психиделичен рок подари на феновете си два незабравими концерта, и ето, че на 29 октомври, по покана на Аларма Пънк Джаз, предстои отново да го видим на сцената на Mixtape 5. Но, докато в началото на лятото се насладихме на интимна среща със соловия му проект, то този път няма да го видим сам, а заедно с вече придобилите култов статус The True Spirit.

hugo race image

През май тази година излезе дванайсетият студиен албум на групата The Spirit, в чиято подкрепа музикантите се отправят на първото си европейско турне от 2009 насам. Записван в продължение на три години в Мелбърн, The Spirit  събира овациите на критиката навсякъде.  Британското списание Q го обявява за най-добрия запис в кариерата на Хюго Рейс, а австралиецът не си почива от правенето на музика. Освен солово-акустично и с The True Spirit, на феновете си е известен с участието си в The Bad Seeds (легендарната група на Ник Кейв) The Wreckery, DirtMusic, Transfargo и колаборацията Hugo Race: The Fatalist, с която срещна родната публика за пръв път през 2013. Възторжените рецензии не са случайни, разбира се. Хюго Рейс споделя в интервюта:  "Tова си е групова работа - продукт на истинско сработване на музикантите във времето и пространството."

hugo race image
Фонография Серж Сетиян

Съставът, в който ще ги видим и тук, е непроменен вече доста години, записвайки преди това заедно класически албуми като 53rd State, Taoist Priests, Goldstreet Sessions. А поименно, освен хипнотичните китара и вокали на Хюго Рейс, останалите замесени са: Нико Манси (кийборд), Микеланджело Русо (електроники - който, освен музикант, е и известен художник - автор на картината, която е ползвана за обложката на новото EP- False Idols) , Брет Полинес (барабани, перкусии) и Брайън Коулчин (бас).

hugo race image

На 29-ти в София, като първа спирка от европейското турне, The True Spirit не само че ще излязат с напълно нов сет и свежи сили, но и със солидно зареден мърчандайз, в който ще присъстват и 10-инчови плочи с издаденото в ограничен тираж EP False Idols, което иначе излиза официално чак на 1 ноември.


А за да се настроиш на подходящи честоти преди концерта, наред с (препоръчително) леко винено опиянение, можеш да гледаш и новото видео на Hugo Race and The True Spirit - "Bring Me Wine".

Билети по 25 лева от Eventim и 30 лева в деня на концерта

Текст Силвия Динова