Inc. no world и Еlektro guzzi на живо

icon
Sofialive.bg

Ето как да изпратим подобаващо ноември - в последните часове на петък в Студио Орфей, на живо ще свирят две изключителни банди – Inc. no world и Elektro guzzi.
Inc. са двама и идват от Лос Анджелис в София за европейското турне покрай новия си албум As Light As Light. Музиката им е лирична, блага и красива. Базирана e на бас, китара и чудни вокали. Според Pitchfork, вторият албум на братята Андрю и Даниел (As Light As Light) е по-зрял и по-добър от всичко, което са правили досега, а песните им звучат така, както би трябвало да звучи соул музиката от настоящето.

Elektro Guzzi пък са трима, от Виена, издаващи за берлинския лейбъл Macro и понастоящем обикалящи цяла Европа заради чисто новия си албум Clones. Elektro Guzzi свирят техно на живо, но на сцената няма компютър, a бас, китара и барабани. Както инструментите, така им музиката им изненадва всеки, който ги види какво правят на сцената, защото категориите губят смисъл, ограниченията спират да имат значение, а всички наоколо си казват просто “wow”.

Нещата обаче няма да приключат с техните изпълнения, защото след концерта ще има и парти. Диджеи ще са Finn Johannsen и StefaK, които ще пускат до светло.johanson image
Finn Johannsen

Finn Johannsen е много повече от диджей, защото заедно със Stefan Goldmann движи берлинския лейбъл Macro и работи в един от най-емблематичните музикални магазини в света Hard Wax. Освен това колекционира (колекцията му съдържа над 8000 плочи) и пише за музика от толкова години, че диджей сетовете му имат енциклопедична стойност.

StefaK е добре познат герой на софийската техно сцена, предимно покрай Swine Riddim партитата, но и заради редица други събития, на които се е изявявал както трябва. Той пуска музика така, че онези, които обичат да остават докрая, трудно да намират сили да си тръгнат.

Билети оттук