Just For Today

icon
Sofialive.bg

Това в началото ще го цитираме, защото просто...

„Лето Господне 2006-о бях в девети клас в НГДЕК. Там се събрахме група ретарди, които решихме, че ще правим музика. Аз бях вокал (ужас!), Виктор (Вичо) беше барабани, Стефан на китарата, а Иво-Жълтия на баса. Нито един от нас не можеше да свири на инструмента си, ама бяхме много мераклии. (смее се, наред и ние) Имахме и един концерт! Но след това нещата се закучиха, Стефан отлетя за Холандия и с Член69 работата приключи."

01_1024_13

Настроението в думите ни стопли душичките - смятаме, че разбираш. А за какво говорим? За предисторията на българската група JFT (Just For Today), която на втори септември започва първото си своеобразно турне към първия им албум. Just For Today са няколко млади момци, обединени от големия кеф, който им причинява свиренето на музика. Предисторията им включва бандите Член69 и Epic Fail, а като JFT за първи път се появяват през януари 2013. Целия музикален цирк го правят - както самите те казват - от фенщина. Не се смятат нито за велики музиканти, нито се прехранват от музика. JFT се движи само и единствено от удоволствието да свирят, от преживяванията на концертите, от стотиците създадени контакти и куп подобни истински неща.

02_1024_15

Днес бандата се състои от четирима главни герои - Емил-MK на китарата, Павел на баса, Емо Борисов на барабаните и Тодор зад микрофона. Можеш да ги слушаш (от 2 до 6 септември) в Перник, София (в Mixtape на 3 септември), Пловдив, Варна и Бургас. С подобно музикално пътешествие се срещат за първи път и затова са взели със себе си по-опитни водачи - Bright Sight, с които са гъсти. Дори Станко (вокалистът на Bright Sight) свири с тях в „От твое име". На концертите в Перник и София ще дойдат унгарците Godgiven, а от българска страна ще бъдат още Humanity May Sink (Перник) и Simai (София). Към пловдивското участие с JFT ще пътуват Citizen Erased, във варненското ще се включат местните главорези Brain Terror, а в Бургас ще чуеш Blazerinte.

03_1024_08


За турнето толкоз. Сега малко за музиката и албума. Групата определя стила си като кросоувър, въпреки че на някои места ги причисляват към ню метъл течението. При създаването на песните им отсъства бизнес идеята и свирят само това, което им е на сърце. Текстовете им (след първите 2-3 парчета на английски) са на български език, защото смятат, че е по-правилно да използват него. А и така или иначе имат голямото желание да се развиват в България. От нас браво и стискаме палци! В тази връзка изцяло на български е цялото слово от дебютния им албум Just For Today. Траклистът включва осем парчета, които според бандата образуват „30-ина минути аудио кочина". Изданието се случва с помощта на много хора и е организирано изцяло от петимата симпатяги. За записите е помогнал Иво Масларов-Хиената, за микса и мастеринга - Емилиян Арнаудов от Downer Kill. В дизайна се включват майката на Павел - Людмила, Диди от DeeArt и Петър от La Famiglia. И Bosilek.

04_1024_04

Ето кои са парчетата, ето къде да чуеш нещичко, ето Facebook страницата им, а за да си вземеш копие, посети някой от концертите им или им пиши съобщение.

"Интро"
"2 бири"
"Крачка напред"
"Стомашно-чревен трак"
"Позитано"
"Тръни в очите"
"От твое име"
"Кръговната на живота"