Lord of the Rings in Concert: Двете кули

icon
Sofialive.bg

Едва ли съществува фен на Толкин, който да не се е развълнувал по време на първия Lord of the Rings in Concert в България миналия декември. Тогава за първи път на живо пред българска публика беше озвучена първата част от епичната трилогия - Задругата на пръстена. Няма да забравим великолепното изпълнение на над 250-те музиканти от синфоничния оркестър, хора и детския хор на БНР, както и очарователното сопрано Кейтлин Луск. Специални поздравления за концертмайстора на Мюнхенския симфоничен оркестър Мариян Краев и за швейцарския диригент Давид Райц.

lotr_the_two_towers_1_1024

На 19 декември 2015 в София ще бъде представена втората част от трилогията, екранизирана от Питър Джаксън - Властелинът на пръстените: Двете кули. Фродо и приятели ще се впуснат в още по-вълнуващи приключения. Двамата със Сам ще продължат пътуването си към Мордор, по време на което ще срещнат Ам-Гъл. Арагорн, Леголас и Гимли ще подготвят битката при Шлемово усое, а Мери и Пипин ще попаднат в красивия свят на ентите.

the_two_towers_4_700

Концертите на Властелинът на пръстените покоряват хиляди фенове по целия свят, представяйки на живо великолепната музика на Хауърд Шор. Ние сме сигурни, че без неговата музика филмът на Джаксън нямаше да бъде същият. Нямаме търпение да научим още подробности около събитието, а дотогава ще превъртаме въздействащия саундтрак към Двете кули.

Билети от 60 до 120 лв. от Eventim

Текст Деяна Узунова