Make it Count

icon
Sofialive.bg

Прехвърчането, премятането и, така да се каже, тоталната гавра с гравитацията ще протече по правилата на фрийрън състезанията и уличните танци. Битките ще се разразят утре следобед (19 януари) на два от етажите на Фабриката, напоследък пръв приятел на мероприятия от подобен зареждащ и разкършващ характер. Малката подробност е, че за първи път фрийрънърите ще са прибрани на завет и притиснати натясно между стените на сградата.

Това означава, че на изпитание ще бъдат подложени предимно тяхната изобретателност, творчество и стил на придвижване между специално пригодени за пространството препятствия, заложени от Freerun Bulgaria. Заявката за участие вече са си подали над 20 атлети, обаче това нищо не е в сравнение с брейк батълите. Там бройката скача на 64 танцьори и четири часа директни елиминации в поредното издание на Underground Dance Battle. Зад него пък стои суперстабилното крю на Monstribe, които, хич да не е, от осем години не пропускат да станат шампиони на България.

Квалификациите и в двете дисциплини започват в 15:30 и ще текат паралелно в първите два часа, така че се приготви да се мяташ между етажите. Фрийрънърите приключват с финал в от 17:00, а кулминацията на танцувалния под се очертава към 19:00.

Обещани са ни и други атракции и забавления като за простосмъртни зрители, както и шумно афтърпарти от 20:00. Тогава застъпват хип хоп елементите Feel и Wosh, а после и Ogi 23, следвани по петите от брейкбийт и дръменбейс диджеите на Camp Sessions.

Входът е 5 лв., освен ако не си под 12, в който случай ти трябва само един лев и един пълнолетен придружител. След 20:00 ситуацията вече става стриктно 18+, а всички приходи на входа се ориентират в посока Израел за лечението на момиче на име Илина.