Midas Fall & Les Animaux Sauvages

icon
Sofialive.bg

Видяхме манчестърската четворка Midas Fall в София преди година и половина. И преди 4 години за пръв път. Сега двете момичета и двете момчета се завръщат в сонарния уют на клуб Mixtape 5 на 10 ноември за концерт по случай съвсем пресния им (и прелестен, наистина) албум The Menagerie Inside. И за да е още по-специален лайвът, от Rawk'n'Roll поканиха и електро/инди/пост-пънк триото Les Animaux Sauvages.

midas fall image

The Menagerie Inside, който се появи през септември, е мастериран от легендарния Ed Brooks, работил над издания от групи като Pearl Jam, Death Cab for Cutie и Caspian. Дискът излиза през лейбъла Monotreme Records, където Midas Fall са в компанията на банди като 65daysofstatic, Jeniferever, sleepmakeswaves и This Will Destroy You. The Menagerie Inside продължава посоката на предните издания на бандата и те черпи с великолепна порция мелодичен пост-рок с изчистени китарни линии и силни дамски вокали. Носталгичен, но и достатъчно плътен като звук, албумът отнесе вече похвали на критика и фенове и изпрати Midas Fall на дълго европейско турне. Като част от него, бандата пристига у нас за пореден път с концерти в София (10 ноември) и Пловдив (17 ноември).

les animauxs sauvages image

Les Animaux Sauvages са  електро/минимъл/уейв/пост-пънк проект, зад който стоят три от най-оригиналните личности в софийската музикална сцена - Сибила Серафим, нашият водещ Насо Русков и Ивайло Стоядинов-Чарли. Тя е актриса, певица и пианистка, участвала в различни театрални, филмови и музикални приключения, а другите двама са познати от култовата банда Babyface Clan, както и с проекта си Imbeciles & the Poison Umbrella. Les Animaux Sauvages вече са готови с дебютния си албум, в който има песни на английски, френски и немски. Ще ги чуем на 10 ноември в клуб Mixtape 5.

Билети по 15 лева на входа на клуба