Mos Def от САЩ

icon
Sofialive.bg

Все по-малко остават големите имена от световната сцена, които още не са забивали в България. На 13 юни за пръв път у нас ще се разпише хип-хоп легендата Yasiin Bay (роден като Dante Terrell Smith), познат още като Mos Def. Този лайв обаче ще е поредното становище на звездата, известна с категоричните си обществени позиции.

Mos Def image

От известно време в нета циркулират клипове, уловили неправомерно използване на сила от американската полиция спрямо цивилни граждани, в повечето случаи чернокожи. Сам афроамериканец, Mos Def демонстративно се мести в Кейптаун преди две години, въпреки благодатната за музиката му американска сцена. По същото време предприема поредната акция против насилственото налагане на нормите в Щатите. Той влиза в ролята на затворник от печално извстния военен затвор Гуантанамо и демонстрира на света как задържаните, решили да обявят гладна стачка насила са принудени да приемат храна.

Mos Def image

Очакваме да станем свидетели на категоричните позиции на Mos Def и от сцената на зала Универсиада. Но разбира се, ще чуем и емблематични парчета като “Pretty Dancer“ или “Travellin' Man“. С кариера от над 20 години и колаборации с имена като Talib Kweli, Gorillaz, Kanye West, Massive Attack и още, и още, Yasiin Bay е сред най-значимите хип-хоп артисти днес. Преди него ще ни подгреят римите на холандския емси BlabberMouf.

Билети по 30 лева от Ticketlogic