Наесен с песен

icon
Sofialive.bg

 N.O.H.A.
 
7 септември, 19:30
 Маймунарника

noha_1024

Помниш ги с култовото „Tu Cafe", което преди няколко години буквално извираше отвсякъде. Космополитна музика, топли хармонии и ритъм, който ти отлепя краката от земята, без да искаш. Идеално подхождат на началото на септември с искрените си живи изпълнения и наелектризиращо излъчване.

Билетите са по 20 лв. тук

Ladi6 и DJ Vadim
13 септември, 22:30
Mixtape 5

ladi6_1024

Суперприятната новозеландка Каролин Тамати (за екзотичния й вид са отговорни гените, дошли от Самоа) акостира у нас заедно с бенда си на петък 13-и. Целта (надяваме се) е да ни облъчи с прекрасен соул и мотивиращи хип хоп парчета, за да ни стане най-сетне ясно, че в тоя живот няма нищо фатално, по дяволите. Добави към тази петъчна идилия и DJ Vadim (Ninja Tune) и веднъж завинаги спри да се занимаваш със суеверия. Пу-пу, да не ни е уроки!


Билетите са по 15 лв. тук

Manu Chao
16 септември, 20:00
зала Фестивална

manu_chao_1_1024

Междугалактическият любимец Хосе-Мануел Томас Артур Чао идва за поредната кратка терапия с българските си пациенти и нагледен урок по лекичко валцуване през битието и други подобни. Това е човекът, който успя да разплаче дори коравия Марадона с уж импровизираното си „La vida tombola", и чиято китара разпознаваме и насън.

Билетите са по 50 лв. тук 

Bonobo
17 септември, 18:00
складове Деспред

bonobo_1024

Вероятно точно Саймън Грийн има пръст в доста от нещата, които са минали покрай и през ушите ти от 1999-а насам. Той си е човекът оркестър. Доказва го още с първия си албум Animal Magic, който изсвирва и продуцира абсолютно сам. След това изкарва още пет броя, в които има тооолкова много за слушане, че понякога е трудно да повярваш как в действителност и сам воинът е воин. 

Bonobo Live Band заедно с Wolf & Lamb и Kutmah ще бъдат на Reelfeel Open Air в складовете Деспред (ул. „Веслец" 84, зад митницата). Билетите са по 35 лв. тук

Монсерат Кабайе
27 септември, 19:30
НДК, зала 1

montserrat_caballe_1024

Тежката артилерия на музикалното изкуство. Феноменален глас. Даже не знаем как да ти обясним (а уж сме много отворени) какво ни се случва с организма, когато чуем това абсолютно съвършено сопрано. Ако отидеш на концерта й в зала 1, може би ще ни разбереш по-добре. В него ще вземе участие и дъщерята на оперната прима - Монсерат Марти. За нея се говори, че талантът й е абсолютно съизмерим с този на легендарната й майка, че даже и отгоре.

Билетите са от 60 лв. до 200 лв. тук

Alan Parsons Live Project
28 септември, 20:00
НДК, зала 1

alan_parsons_900_01

Ако си фен на прогресив, поп или арт рока, едва ли имаш нужда от подканяне, за да се сдобиеш с билет за 28-и. Алън Парсънс е част от екипа, работил върху легендарните албуми на Beatles Abbey Road и Let It Be, както и по култовия The Dark Side of the Moon на Pink Floyd. Заедно с него у нас идват и един куп великолепни музиканти, които пълнят направо на едро меломански души.

Билетите са от 60 лв. до 180 лв. тук

Dog Eat Dog
13 октомври, 20:00
Mixtape 5

dog_eat_dog_1024_01

Емблема за хардкор сцените на Ню Йорк и Ню Джърси. Точно с тях HC Spirit избраха да празнуват рождения си ден, което дойде дюшеш на онези нещастни фенове, останали с пръст в уста, след като не успяха да ги видят преди време на Elevation. Предупреждаваме, че ще има посетители и от братските съседски народи, защото бандата има само една дата в Източна Европа и тя е у нас.

Билетите са по 25 лв. тук

Голямото балканско надсвирване
15 октомври, 20:00
НДК, зала 1

boban__marko_markovic1_1024

Тук работата е дебела. Балканските ни сърца, милите, голямо тупкане ще тупкат. Мегамузиканти от Сърбия, Румъния и България се качват на сцената на зала 1, за да отсвирят положението. Има вероятност музиката им да доведе някои хора до катарзис, затова специалистите съветват да не се прекалява с типичните за региона високоалкохолни питиета преди (пък и след) концерта. Бобан и Марко Маркович с оркестъра си, Fanfare Ciocarlia и Иво Папазов-Ибряма. Ей това НДК сега ще го проверим колко е здраво.

Билетите са от 20 лв. до 100 лв. тук

Pink Martini
16 октомври, 20:00
НДК, зала 1

pink-martini1_1017

Томас Лодърдейл (основателят на групата) щял да става политик. Обаче музиката по всички предизборни събития и партийни събирания никак, ама никак не го устройвала. Човекът решил, че подобно безобразие не може да продължава повече и - бам! - направил си група, тип „малък оркестър". Някъде по това време към проекта се присъединява и Чайна Форбс (вокал и композитор) и няколко години по-късно целият свят си свирука симпатичното „Sympathique". Кой би предположил, че това европейско звучене е дело на американци...

Билетите са от 25 лв. до 80 лв. тук

Текст Боряна Телбис