Nicola Conte live band

icon
Sofialive.bg

Когато миналата година Никола Конте ни призна, че се е влюбил в София, решихме, че такива ги разправя на всички. Но той май наистина си е паднал по столицата ни, защото, ей го на, пак е хванал пътя към Sofia Live Club. И този път антуражът му е няколко пъти по-голям. Защото ако миналата есен Конте бе повел под ръка само една чаровна дама, то сега си е взел цял оркестър: бас, барабани, тромбон, пиано, саксофон и флейта, всички от които подчертават отличителния му стил. В случай че си забравил - Конте си пада по ейсид джаза до такава степен, че си е издълбал собствена ниша в него. А в нея са и влиянията от боса нова, индийско етно и италиански филмови мелодии от 60-те и 70-те. За последен път цялата тази фънки комбинация намери своя пристан в албума Love & Revolution от 2011-а, откъдето веднага ти пускаме ей това парче.

Ти си слушай, а ние минаваме на следващото в плейлистата, защото ни е изключително драго да представим чаровната дама на вечерта. Името й е Бриджит Амофа. Идва от Лондон, смазващо красива е, има покъртителен глас, а стила си сама определя като алтернативен соул. Музиката е час от живота на Амофа още от хлапе, когато научава до и ре в хора на католическата църква. Истината е, че по това време пеенето не я влече толкова, колкото писането, но в един момент поезията й започва да се трансформира в текстове на песни.

Всичко си идва на мястото, когато се запознава с барабаниста на бандата Oi Va Voi точно в момента, когато те си търсят нов глас. Впечатлени от способностите на Бриджит (давай, увери се сам), не изпускат шанса да я придърпат. На нея пък толкова й допада да работи с банда и да й акомпанират инструменти в реално време, че бързичко отрязва лейбълите, които се опитват я натикат в аренби клишето. Продължава в същия дух и до днес, редом с бандата на Никола Конте.

Ако се чудиш какво точно да очакваш за лайфа тук, ще ти кажем само че, според слуховете, малката дама с големите гласови данни обича да се раздава на сцената така, сякаш е там за последен път.

Билети по 20 лв. от eventim


Текст Нели А. Калчева