NightLive Series Vol.1

icon
Sofialive.bg

На 20 февруари в студио Орфей стартира чудесната инициатива на EventEase, удачно кръстена NightLive Series. В първото й издание ще видиш и чуеш винтидж саунд, ню джаз, суинг и електро от румънците Moonlight Breakfast и американецът Griz. А от родна страна ще удари DJ Sava, но с барабанен ритъм на живо от Danny Boy.

moonlight_breakfast_2014_13_1024
Moonlight Breakfast

Moonlight Breakfast тръгват с гръм през 2011, когато румънските радиа завъртат първите им сингли "Still" и "Play", а първият им концерт е като подгряваща група за Jamiroquai. След такъв старт лесно следват турнета, включително и участие на Spirit of Burgas, получават подкрепата на Red Bull за няколко клипа, свирят с други големи имена като Hurts, а от година и половина основното дуо в групата - певицата с нежен и силен глас Christie и продуцентът, мултиинструменталист и основен автор на музика Bazooka живеят във Виена. Първият им албум Shout излезе през 2014 и получи страхотни оценки от критика и фенове, а сега е време да го чуем на живо и в София.

griz_1000
Griz

Griz e от Детройт, на 24 е и комбинира в брутално въздействащ микс мощен електро саунд със звука на саксофона си. Освен това пусна двата си албума Mad Liberation и Rebel Era за безплатно сваляне просто защото е пич и иска музиката му да стигне до повече хора.

Билети по 20 лв. от Eventim, а в деня на концерта ще са по 25 лв.

На снимките най-горе: Moonlight Breakfast (първата), Griz (втората)
Sava и Danny Boy (третата)