Nina Kraviz от Русия

icon
Sofialive.bg

Красивите жени зад пулта, които на всичкото отгоре знаят какво да правят край него, не са кой знае колко. Затова винаги ги приветстваме със силни аплодисменти, когато решат да минат през София. Ето ти я сега и Nina Kravitz - страшно секси и талантлива рускиня от суровото сибирско градче Иркутск. Не е лошо като за начало, нали? А щом разбереш и че е добра освен в пускането, и в продуцирането на музика, съвсем ще зяпнеш.

nina-kraviz_1_619

Радарите на Нина хващат магията на хаус музиката, още когато е бесен тийн. Но щом попада и на суровото чикагско звучене, искрата в очите на симпатичното девойче пламва и именно тази среща повлиява бъдещата й музикална кариера. В нея се усеща реверанс към чистотата на ранния хаус на Чикаго и на детройтското техно, в който отсъства медицинската хладна прецизност на повечето диджеи. Така Нина намира точния баланс между минало и настояще, като освен че показва на публиката откъде е тръгнала тази сцена, загатва и накъде е вероятно да се е отправила.

Нина заминава за Москва някъде около началото на новото хилядолетие и именно там започва да пуска на живо пред публика. Но докато се учи на занаята, успява да си вземе и дипломата за зъболекар, започва работа в болница за ветерани и с умиление си спомня за срещите с герои от войната и от космическите програми на Русия.

nina-kraviz-_2_800

И все пак музиката й е най на сърце. Затова не изпуска шанса, който й се отваря, да стане част от нюйорксия лейбъл Underground Quality и прави дебюда си с „Voices". Точно това хипнотично и чувствено усещане, което чуваш тук, е нейна запазена марка. Както и гласът й, който тя често включва в парчетата си и така им придава особен заряд. Но най-яко ни се струва, че тя много често работи с материал, който е записала от първия път, защото вижда това като шанс да хванеш момента и автентичното чувство. Точно заради тази интимност и откровеност отдавна сме си взели билет за събота вечер.

Nina Kraviz ще е в Yalta заедно със Scuba. Билети от Eventim


Текст Нели А. Калчева