Палави приказки от Тадж Махала

icon
Sofialive.bg

За теб не знаем, но нас като ни стегне под лъжичката и като ни забрули северният вятър, най-обичаме да си сипем една гореща циганска музика, пък и малко джаз ако се забърка с нея, съвсем хубаво ни влиза. За тайфата на Нено Илиев (вокал и акордеон) и Мишо Йосифов (тромпет) сме се наточили, ами, кой друг. RomaNeno Project са в Sofia Live Club утре (15 ноември) и ще свирят и пеят песните от предстоящия си дебютен албум Тадж Махала, за който ни пускат фишеци поне от година.

Преди пет минути обаче по телефона обещаха до края на декември да го извадят най-сетне и вътре да има девет парчета, които първо да ни хванат за гърлото, а после да ни разтанцуват като сватбари след полунощ. И последното не го казваме случайно, а визираме факта, че саксофонистът на RomaNeno - Борил Илиев, до ден днешен си остава може би най-търсеният музикант по сватби в цяла Европа.

romaneno_project_800

Освен авторските композиции в плейлиста за утрешните Палави приказки... са включени и нови аранжименти на вечните „Джелем, джелем", „Едерлези" и „Буба Мара", както и Поли Генова, която с кеф влиза в четири парчета, докато оригиналният им глас Деси Добрева е в Щатите.

На сцената ще са и Щрайх квартет с ръководител Ирина Стоянова и още трима специални гости: цигуларят Венци Такев, китаристът Миро Иванов и барабанистът Наско Попов. Да ти издадем също, че след като им засне чуден клип за „Vaker" („Кажи ми"), актьорът Иван Юруков ще им направи и още един - на заглавното парче от албума, ама айде да не изпреварваме събитията.

Билети по 15 лв. от Eventim.bg, Ticketstream и на място

Текст Стела Вълкова