Robert Dietz от Германия

icon
Sofialive.bg

Yalta не спира да избухва с новини. След като се разбра, че за Коледа ще цъфнат Fedde Le Grand и Софи Елис Бекстър, а новогодишните фойерверки ще изстреля Dubfire, вчера стана ясно и че шоуто на Armin Van Buuren A State of Trance ще гостува в София на 8 март догодина, като Dash Berlin е първото потвърдено име. Така че, ако получаваш миниоргазъм само при споменаването на мегапопулярни имена от света на електронната музика, има за какво да живееш.

До тези събития остава някакво време, но пък може спокойно да го запълниш отново в клуба, който всякак се старае да поддържа високо нивото на диджеите, поемащи за една нощ пулта му. Случаят с Robert Dietz не е изключение.

Роденият в Хамбург диджей е навъртял впечатляващо CV за последните няколко години с гостувания в клубове като Fabric (Лондон), Pacha (Ибиса), Cocoon Club (Франкфурт), Studio 80 (Амстердам), впечатляващи колаборации с диджеи от калибъра на Loco Dice, Reboot, Luciano, Nic Fanciulli, Davide Squillace и лейбълите Cadenza, Cecille, Saved. А се е отбивал и на Exit и Extrema Outdoor.

robert_dietz_640

Музикалната прогресия на Robert Dietz тръгва от доста далеч - през 80-те го влече хард звученето на пънка и метъла, в началото на 90-те се влюбва в хип хопа, после минава през дръменбейс, за да стигне до техно и хаус - там открива своята истина. Но и сега продължава да изследва всякакви музикални жанрове. В свободното си време слуша джаз, класика и инди рок, а любимите му банди са Metallica, The Smiths, The Cure, Outkast, The Pharcyde, A Tribe Called Quest.

Доста са хората, които изминават този дълъг път в света на музиката, но малцина успяват да стигнат до кухнята и да си изградят име на майстор-готвач. Robert Dietz обаче не може да си представи нещата по друг начин. Сам казва, че музиката е личният му двигател в живота, а в диджействането го кефи това, че всеки уикенд прави маса хора щастливи. И, разбира се, факта, че му плащат, за да се размотава по яки клубове.

Що се отнася до това какво прави едно парти добро, Robert споделя: „Доброто парти е като вкусното ястие. Всички съставки са важни - хората, саунд системата, диджеят, барът, питиетата, дизайнът на клуба. Ако всичко е в хармония и е добре подправено, със сигурност ще бъде жестоко." Не знаем за теб, но на нас ни потекоха лигите.


Билети по 20 лв. от Eventim.bg

Текст Нели А. Калчева