rtm+beer 2013 Benefit Party

icon
Sofialive.bg

За да ни разбереш правилно защо нямаме нито милилитър съмнения къде ще сме този петък, искаме да те върнем към леко дъждовния 15 септември на 2012-а, когато периметърът на Докторската градина бе отцепен от агентите на най-чудесния и невиждан бирфест в града.

„Бирфест" казахме и, естествено, се пошегувахме, ама не съвсем. rtm+beer се пръкна сякаш от нищото, каза вход свободен и изсипа добра музика, добра бира и добра храна. То не бяха ейлове, живи бири, тъмни белгийки, лондонски легенди и екзотични индийки... Хедлайнерите не сваляха фамозните си каски, всички танцуваха и въобще изпратихме лятото по живо, по здраво.  

pistamashina_5_960
Pistamashina на rtm+beer 2012

Сега rtm+beer прави бенефис в своя собствена подкрепа. Както трябваше да се очаква, концепцията на партито с топовен изстрел не можеш я събори - седми юни, седем банди и диджеи, седем лева на входа на Mixtape 5. Следват седем часа непокорна музика от блусари и фънкари, суингъри и джази елементи, електро нинджи и изящно изкривени звуци. Ако искаш да си говорим в прав текст, стреляме с Pistamashina, The Smugglers Collective, Funkusion от Groovy Sessions, Cheap Trix и кой още - надникни в лайнъпа.  

Пак там ще забележиш, че във визуално отношение нещата са също така високоестетически барнати. Първо, откъм район Подуяне в нощта ще се влеят артистите от графити феста Urban Creatures, който тъкмо ще е приключил саморазправата си с фасадата на 95 СОУ и ще разполага с няколко часа за официално разцепване преди да слезе в канала на Перловската река. Второ, виджеите и те са силно наши хора - Compote Collective и AksvenuR. Трето, мернаха ни се даже и стиймпънк скулптури.  

Като приложиш и половинчасова пауза, в която към публиката ще валят поздравителни ваучери за консумация на бири, супи, бургери и други (непременно здравословни) екстри, направо си е далавера. Всички левове от входа ще отидат в каузата rtm+beer да кацне пак наесен, да е все така безплатен и още по-голям, пу да не му е уроки.  

Вход 7 лв.  


Текст Стела Вълкова