Sativa

icon
Sofialive.bg

Sativa се излюпиха в родния ъндърграунд някъде преди година и половина и се наместиха удобно в една сериозно липсваща у нас ниша на алтернативния рок. Защото досега си нямахме инструментална банда с дълбок уклон към пустинни психеделии и музиката на трипаджии като Colour Haze и Causa Sui.

Sativa
Фотография Емануела Беловарски

Четиримата герои в бандата идват от небезизвестни родни групи. Барабанистът Георги Малчев дълги години свиреше на китара в Млък!, а басистът Николай Славов го знаем от рифовите валячета Center. Гледахме ги няколко пъти на клубна сцена, дори забиха с немските рокаджии Samsara Blues Experiment, а сега ще ни представят и дебютния си миниалбум 100 Years After Never, който може и да се слуша в bandcamp профила им. Имаме четири парчета от готовите вече 7-8 композиции на Sativa, а обложката е дело на младия художник Теодор Георгиев.

sativa_poster_promo_1024

Концертът довечера e в малката зала на Mixtape 5,а екипът на Static Concerts ще го стриймва онлайн в реално време на този адрес. Носете си слънчевите очила и обувките за дълги разходки в пустинния рок. Ще има джемове!

Начало 21:30, вход свободен