Sig & Erik Truffaz

icon
Sofialive.bg

Март, освен пролетта, ще ти донесе и готини клубни вечери. На 13 март в Sofia Live Club ще те чакат французинът Зигфрид и новаторът Ерик Трюфаз, а за още повече музикален екшън ще чуем и латвийския музикант Артис Орубс. Събитието е част от съпътстващата програма на София Филм Фест, а освен организаторите на феста, в цялата история е замесен и Френският културен институт.

zig
Зигфрид

Зигфрид е един от символите на София Филм Фест - все пак в рамките на кинофестивала сме гледали всички негови филми (помниш Луиз (Втори дубъл), Санса, Детски истории и Кинограма - който е сниман в околностите на София). Освен тях на родна територия сме слушали негови концерти и сме гледали негова изложба. Французинът обикаля целия свят в компанията на няколко супер свежи независими музиканти, като са свирили както в концертни зали, така и на улицата. А освен в музиката, Зигфрид се увлича и по операторството, фотографията, монтажа, писането и композирането на музика.

Zig Eric

Ерик Трюфаз знаем от света на съвременния джаз, фюжъна и електронната музика. Французинът добива популярност с третия си албум The Dawn, в който слушахме парчета с електронно звучене и хип-хоп и рок елементи. И после издава още шестнайсет албума, единият от които - Arkhangelsk (2007), става сребърна тава във Франция.

Но вечерта на 13 март няма как да мине без да чуем латвиеца Артис Обрус, който познаваме като барабанист, перкусионист и продуцент.

Толкова от нас засега. Повече - на живо в Sofia Live Club идната неделя.


Билети по 20 лв. ще откриеш на касата на Дом на киното,
както и в мрежата на Ticketlogic