Skank Out! Vol. 1

icon
Sofialive.bg

Сама по себе си думата skank означава, най-меко казано, мръсница. Като й сложиш едно out отзад обаче, придобива смисъла на онзи разцепващ миг, когато лицето се изкривява под напора на най-мазните и тежки бас линии, а тялото е буквално обладано отвъд всякакъв контрол. Приеми го като закана за утре вечер (16 февруари).

В 22:00 дъбстеп крюто BassFace полага началото на серия партита, козируващи на тежката дивизия в жанра, неговите най-млади представители и, както се кълнат организаторите, на безпощадното качество на звуковата система. По прогнозни данни на същите атмосферата ще бъде смразяваща кръвта, което може да се дължи на историческото минало на локацията (бившия завод Мраз, понастоящем част от Vassilev Business City), но по-вероятно има нещо общо с досиетата на първите герои на Skank Out!

А те, по ред на появяването им зад пулта, са: „лошото момче" от Бургас Knife, белгийското дуо Requake, „новото златно момче" в котилото на H.E.N.C.H. Recordings - Vodex, и добре познатите ни съседи от Солун - PonyLicks Crew, представени в случая от братята UZZI гръб до гръб с Nuff.

В гореизброените лица веднага се набива на очи крехката възраст (гравитира около 20) и, обяснимо, кратък професионален опит. Всички до един обаче компенсират яко, като дълбаят в агресивния, по-суров и мрачен саунд, и звучат като от онези далечни години, когато „дъбстеп" означаваше невзрачен субжанр, носещ се от ъглите на задимени, слабоосветени залички под земята.

Билети по 15 лв. от Ticketstream и 20 лв. на входа

Текст Стела Вълкова / На снимките: Vodex, Requake, Uzzi