Slow Low w/ Slugabed / 1000 names As Egyptian Syrup / Cyberian

icon
Sofialive.bg

Нашите приятели от 1000 names (на снимката горе) атакуват с нов проект на име Egyptian Syrup, от който струи сурово лайв електроник звучене, вдъхновено от осемдесетарския хаус, пънка и уейв културата. Те ще разтърсят Fabrica 126 на 22 май, а черешката на тортата ще бъде Slugabed от британския лейбъл Ninja Tune. Диджеят, който идва за първи път в България, ще бъде подгряван от Cyberian (WTF is SWAG). Виж какво разказа Slugabed специално за Sofia Live.

Преди години Ninja Tune те описаха като „перфектната нинджа - смесица от чудовищни бийтове, изключителни музикални умения и неповторимо чувство за хумор”. С какво смяташ, че си обогатил култовия лейбъл?
Аз съм най-важният и специален артист в каталога на Ninja Tune защото съм супер готин и мега талантлив. Те извадиха огромен късмет с мен... хаха! Шегувам се. Работата с такъв лейбъл е страхотно преживяване, хората там са много мили. В офиса им има голям статив със скицник, на който можеш да нахвърляш идеите за имена на новите си парчета. След това колегите ти идват, и заявяват, че тези имена са малоумни. Но го правят по изключително мил начин. Напоследък не съм ходил до офиса, защото съм се фокусирал върху своя лейбъл, но много скоро възнамерявам да го посетя пак и да превзема скицника!

slugabed image
Slugabed

Разкажи ми повече за твоя лейбъл Activia Benz. По какъв начин той се отличава от Ninja Tune?
Activia Benz е нещо прекрасно, което създадох преди време с близък приятел. С течение на времето към нас се присъединиха още готини хора. Казано простичко, това е платформа със забавна визуална естетика, където представяме музиката, която ни кефи. Обичаме да откриваме нови неща и да ги правим по-достъпни за останалите хора. В сравнение с Ninja Tune сме твърде млади и неориентирани, но същевременно супер свежи, въпреки дебилния ни подход. Вярваме, че правим нещо стойностно и специално.

Музиката ти препраща към много различни жанрове, но влиянието на хип-хопа като че ли се усеща най-силно. Какво дава той на електронната музика?
Хип-хопът се превърна в разтегливо понятие, но независимо дали става въпрос за тъп рап или за златната ера на класиките, или пък за странни инструментали, той носи онзи груув и енергия, които те карат да скачаш. Вдъхновявам се от всякаква музика, но хип-хопът заема специално място в сърцето ми. Обичам да пия бира и да слушам хип-хоп, всеки път се съчетават много добре!

Видеоклиповете ти са откачени! Колко важна според теб е визуалната репрезентация за съвременната музика?
Не съм сигурен дали е изключително важна, но определено съм запленен от доброто визуално изкуство и винаги съм се интересувал от него. Предполагам, че повечето хора, които се кефят на музиката, обичат и останалите изкуства. Затова си мисля, че е логично двете да вървят ръка за ръка. Добрата музика винаги тежи сама по себе си, но когато е съчетана с подходяща визия или видео, се превръща в изключително силен и въздействащ продукт.

Вход 10 лв.


Текст Снежана Безус