Smugglers Swing Club с Black Elvis и Swingrowers

icon
Sofialive.bg

Трудно ще ти кажем точно кое поред е това издание на тематичния Smugglers Swing Club. Павел и Димитър от The Smugglers Collective - и двамата с афинитет към първите няколко десетилетия на XX век - просто не се спряха да канят нашумели имена от международната неосуинг сцена. Малко преди края на света... грешка, преди края на 2012-а, винтидж дуото ни е подготвило събитие с цели двама гост-изпълнители.

Black Elvis ще ти припомни защо Елвис Пресли е кралят на рокендрола, ако случайно си забравил. Колбърт Хамилтън (както е истинското име на мургавия Елвис) се е специализирал в пресъздаването на легендарния образ до такава степен, че отдавна е надминал рамките на имитацията и, честно, имаме чувството, че момчето от Грейсленд се е вселило в пича от Лондон. Движенията, тембърът, погледите, харизмата, подплатени с автентичните сценични костюми... Като го гледаме ни става ясно защо така по концертите на легендата в средата на миналия век са истерясвали и жени, и мъже.

След Елвис щафетата поемат Swingrowers - младото трио от Палермо е с още парещ дебютен албум, който издадоха само преди месец. Но това въобще не им попречи да бъдат единодушно обявени за суинг откритието на 2012-а. Swingrowers обикалят клубовете на Лондон, Париж и Берлин и често са в компанията на имена от ранга на Parov Stelar и Caravan Palace. От това, което сме чували за тях (и от тях), очакваме да се качат на сцената на Mixtape 5, заредени със страховита енергия и да ни разтанцуват със суинг ритми и с мелодичния глас на красивата им вокалистка Лоренда Гримаудо.

Останалото си го знаеш - приготвяш се психически и физически за една нощ в отминала епоха и си взимаш удобни обувки, защото едва ли ще седнеш от танци.

Вход 15 лв.

Текст Нели А. Калчева