Solar Summer Weekend 4

icon
Sofialive.bg

За първата вечер на четвъртия Solar Weekend (16 август) сме се наточили, още откакто организаторите от Yalta обявиха тазгодишните артисти. Да, говорим за Dubfire, експоловинката на Sharam в легендарните Deep Dish, които промениха разбирането за клубния хаус. В зенита на диджей дуото и двамата поеха по свой път, а Dubfire специално сподели в интервю, че му се иска да пробва различни звуци и идеи. И това не бяха само думи. Али Ширазиня (на снимката горе) остави Deep Dish зад гърба си и бетонира името си на соло диджей с иновативния си подход към саунда, липсата на страх от дълбокото и изпипаните до последния бийт сетове.

Към Cacao Dubfire е повел със себе си сериозен отбор. Първи в списъка е личният му виджей, който подобаващо ще се погрижи за бекграунда на сцената, и ние напълно му се доверяваме, защото помним колко добре се справи с преобразяването на Yalta за новогодишната нощ.

Другите в крюто са канадските артисти Carlo Lio и The Junkies. Понеже те гравитират около музиката на Dubfire, той набързо ги придърпа в своя лейбъл SCI + TEC. A на тях пък им е яко да пускат в Европа, защото смятат публиката за музикално по-образована и разчупена. А това им дава свобода за повече игра със стиловете.

fedde-le-grand-620x315_620.
Fedde Le Grand

The Junkies ще продължат маратона и в събота (17 август) с безплатно дневно парти от 14:00 до 18:00. После си даваме няколко часа за освежаване, защото Solar е намислил да ни смаже с шестчасов мегасет на чаровника Fedde Le Grand. Нямаме представа дали холандецът осъзнава колко високо сам си вдига летвата, защото с всяка визита ни радва все повече и повече. Сега е повел със себе си официалното емси на Sensation White - MC Gee, който ще добави допълнителна енергийна стойност на нощта. Докъде ще стигне така, не знаем. Но, честно казано, сме спокойни, защото Фед отдавна се е доказал като един от свръхкреативните диджеи и все ще му хрумне нещо и за следващия път.

Билети по 35 лв. на вечер и 50 лв. за целия уикенд от eventim

Текст Нели А. Калчева