Sven Vath от Германия

icon
Sofialive.bg

Свен е достатъчно популярен, че да обясняваме сега нашироко каква техно институция е. И въпреки че вече сме навъртeли завидeн парти километраж с него, сърцата ни все скачат, щом чуем, че пак си е резервирал билет за насам.

Cocoon пък е най-свидното му музикално отроче - звукозаписен лейбъл, букинг агенция, серия епични партита и платформа за хора с близък креативен ритъм. А точно такива Свен не спира да търси, изключително отдаден на идеята да подава по една-две ръце на талантливи, но незнайни диджеи. Ето, и сега е повел двама такива.

sven_vath_1800
Sven Vath

Преди електронният звук да легне на сърцето на Alejandro Mosso (на втората снимка горе), той здраво държи акустичната китара в ръце и разтърсва подножието на Андите в куп банди. Тръгва от рок и пост пънк, но експерименталният му глад го насочва към електро жанра. Няколко години след като Алехандро си намира мястото, локаторите на Sven Vath засичат ето това парче. Последният тотално се влюбва в минималистичния и грууви саунд и прави „Somebody" водещо в десетата Cocoon компилация.

Martinez (на третата снимка горе) също подрънква отрано на разни инструменти, но едновременно с това  миксира, яко рови в техното и търси собствения си стил. След първия си студиен запис решава, че Швеция му е тясна. Прехвърля се в Дания, известна с отворения си музикален климат. Там Мартин Швайнщайн, както е записано в паспорта на Martinez, тръгва от по-джазираните и дълбоки полета на електронната музика. Бързо завива към експерименталния, атмосферик и техно хаус. От няколко години обаче доволно се е отдал на минимъла. Именно с първите тракове в тази посока получава адмирациите на гурутата Richie Hawtin и Sven Vath. Евала.

Билети оттук

Текст Нели А. Калчева