Тангето от Буенос Айрес

icon
Sofialive.bg

Ако оригиналното танго ти е твърде бавно, а електронната музика - монотонна, но все пак уважаваш и двата стила, концертът на аржентинската банда Тангето е само за теб. Стилът на момчетата от Буенос Айрес е микс от класически лирични отклонения и вдигащи електронни семпли плюс малко джаз и южноафрикански подправки.

Титулярът в групата е композиторът и текстописец Макс Масри, или последният ученик на легендарния пианист и автор на класически танго мелодии Вирхилио Експосито. Дясната ръка на Масри пък e китаристът Диего Веласкес - не знаем дали има връзка с любимия художник на Филип IV, обаче и той е истински виртуоз в музиката. Двамата се събират през 2002-ра и по-късно се намират с останалите трима симпатяги, покрай които броят на инструментите в студиото им скача до небето - ще чуеш бандонеон, виолончело, пиано, акустични и електронни китари и барабани, семпли и синтезатори. Въобще цяла вселена от звуци, с която отнасят сума ти номинации (две Грами) и награди, включително най-ценената в родината им - Гардел. Имат пет албума, всичките я с платинен, я със златен статут в Аржентина, и една торба с великолепни авторски парчета като "Biorritmo" и "El Deseo", както и кавъри от сорта на "Englishman In New York" и "Blue Monday".

След лайва им диджей Тангерин от едноименното софийско студио веднага ще ни подхване с още в техния стил, затова не бързай да си тръгваш.

Билети по 35 лв. от Ticketplus; 40 лв. на входа

Текст Милена Гелева