TEDxBG 2013 Afterparty

icon
Sofialive.bg

Вероятно би могъл да си на стотици места, но позволи ни да ти вкараме едно предложение за довечера, на което наистина трудно може да откажеш. Става дума за афтърпартито на TEDxBG. Ако сърце ти дава, отклони поканата ни. Ние няма много-много да се сърдим, защото и без друго ще сме си на парти. А то пък се очертава чудно като картинка.

От TEDxBG ни гарантират, че доброто настроение ще е направо в излишък, който с ловки джедайски движения ще се трансформира в бийтове, а те пък от своя страна ще ти се изливат на главата, за да продължи кръговратът на нещата. За цялата работа ще имат грижата 1000names, DssyMssy, Dimitroff и Stefak. Подборът точно на тези имена е абсолютно оправдан от факта, че те си го могат това със създаването на парти настроение. Всеки от тях си има своя публика, която, обединена от TEDxBG, ще може да мине през Mixtape 5 и да се изкефи освен на личните си фаворити и на останалите, които ще застанат зад пулта.

За 1000names съвсем спокойно бихме могли да кажем, че са големи. Маргарит и Николай се срещат някъде в края на 90-те, когато единият е все още барабанист, а другият - художник. Новото хилядолетие им вкарва съвсем нов акъл и през 2005-а започват да правят музика заедно. В началото действат основно с хип хопа, но много скоро заиграването с бийта ражда електро хип хоп звученето, което познаваш. През 2010-а легендарната Мери Ан Хобс ги кани да направят микс за шоуто й по BBC Radio 1 и тогава 1000names съвсем изскачат от границите на България (които така или иначе никога не са ги спирали), намирайки място в редица селекции за инди музика и не само. 

DssyMssy е свежият агент зад Hip Hip Atelier, точно толкова артистично заредена, колкото и мястото, с което е обвързана. Твърди, че не е про DJ, но пък когато някой пуска добре и кара хората да танцуват и да не спират да се забавляват - как му се вика на това? Музиката е неизменна част от живота й, а ние много се радваме, че все по-често имаме възможност да присъстваме на изявите на DssyMssy зад пулта.

Dimitroff и Stefak сигурно си слушал във Влайкова. И двамата ги занимава електронното звучене. И двамата са замесени в некомерсиалния сайт за електронна музика Menta Session, където с още шестима съучастници се грижат да отразяват всичко ново в музиката, което си заслужава отбелязването. Заявяваме най-отговорно, че те определено си заслужават.

Вход свободен

Текст Борис Иванов


На снимките: 1000names / Фотография 1000names