The Bedlam Club, Nocktern & krāllār

icon
Sofialive.bg

На 21 октомври в Чешкия център те чака един много различен концерт. И използваме "различен" отвъд всякакви клишета. Така, както представят музикалните си търсения три любопитни родни музикални формации.

nocktern image
Nocktern

Nocktern е самостостоятелен проект на Стоимен Стоянов. Иначе си го виждал него да вилнее из сцената с микрофон в ръка с Them Frequencies. В Nocktern Стоимен обаче експериментира с традициите в класиката и джаза, а отскоро вече не е едноличен проект, след като към него се присъединяват Лоран Пеш (La Mine De Rien) на контрабас, Шарл Гиро (Hurdy-Gurdy) на цигулка и Иван Андреев (Auditory Ossicles) на барабани. А дебютът им в този състав беше не с кого да е, ами с еклектичните Kayo Dot. Предстоят поредица от концерти представящи дебютният им албум No Sugar Added, който ще се появи под формата на CD и касета през декември.krallar image
krāllār

krāllār е суров експеримент в полето на дроун и нойз музиката, зад който стои Иван Шентов (Feedbacker). Стена от звук, изживяване на ръба на нервна криза, суров минимализъм, намерени звуци и prepared guitar - ако си бил на шизофренния концерт на Eyehategod в София, вероятно помниш и ерозивното му начало именно с krāllār.the bedlam club image

The Bedlam Club е интернационален инструментален кинематографски пънк-джаз проект, създаден в София в Деня на Апокалипсиса - 22 декември 2012. Всъщност, може би това е било началото на края. Бандата е създадена от Тавис Престън (Шотландия) на контрабас и Самюъл Покро (Франция) на клавири и кларинет под името Ghostnote. А следващата година към тях се присъединяват барабанистът Димитри Ягодин (Kaka Siara, Reactija, Jezzve) и перкусионистът Георги Попов.

Петък вечер ще срещне тези три експериментални проекта, а ти можеш да чуеш другия пулс на есента и да се потопиш в една непозната, но завладяваща атмосфера. Билетът струва само 5 лева.