The Boxer Rebellion

icon
Sofialive.bg

Да кажеш, че The Boxer Rebellion са от Лондон е все едно да твърдиш, че Лудогорец са натурални разградчани. Лидерът на бандата Нейтън Никълсън е роден и живял в Тенеси, досегашният китарист Тод Хау пък е от Австралия, а от Англия идват новият струнник Андрю Смит и барабанистът Пиърс Хюит (с когото пък съвсем наскоро поговорихме за пътя на групата). На 6 ноември ще видим инди рок дружината за пръв път в Sofia Live Club и вече нямаме търпение.

the-boxer-rebellion_1800

Всъщност, Боксерското въстание (The Boxer Rebellion) е силна и агресивна атака на китайски националистически движения срещу чуждото вмешателство в страната в края на XIX и началото на ХХ век и е обърнато срещу икономическото влияние от Запада и християнското присъствие в Азия. Нека обаче оставим историята и да си поговорим за рок в лицето на The Boxer Rebellion.

Има няколко основни причини да се кефим на бандата. Първо, че са наистина инди - независими от лейбъл и букинг агенции, момчетата сами определят правилата, по които се движат. Те сами финансират всичко, свързано с групата - от записването и издаването на албуми, до концертната й дейност. На сцена са от 2001 и са супер продуктивни пичове - за тези десетина години са издали 4 албума, няколко ЕР-та, лайвове и един куп сингли. The Boxer Rebellion са делили сцена и с банди като The Raveonettes, A Perfect Circle и Editors и мечтаят да излязат на турне с любимите си Elbow.

the_boxer_rebellion_2014_verkl_1200

Миналата година излезе последният им засега албум Promises, а няколко месеца след това се сбогуваха с китариста си Тод Хау, който се отдаде на семейството си в Щатите и на по-спокойна музикална кариера. След напускането на Тод обаче бързо се сработиха със старата си дружка Андрю, басист на бандата Christof, който веднага се вписа в квартета. Сега са отново на път и най-сетне и у нас ще видим една от емблемите на британската независима сцена.

The Boxer Rebellion са в Sofia Live Club на 6 ноември от 22:00
Билети по 10 лева от Eventim и 15 на входа на клуба


Текст Ивайло Александров