The Dogbones & Babyface Clan

icon
Sofialive.bg

След като се оказа, че Sofia Indoor Rock Fest няма да се състои, организаторите все пак „спасиха" част от феста с един концерт, който би трябвало да представлява интерес за привържениците на по-колоритния и екстравагантен рокенрол.

Този четвъртък по-малката зала на Mixtape 5 ще бъде омагьосана от шумните британци The Dogbones и винаги възпламенителните Babyface Clan. Две групи със силно изразено визуално присъствие.

Вестник Independent определя музиката на Dogbones като „прелъстителна смес от вуду рок и хаотичен глем-пънк с изкряскани женски вокали". Освен че имат интригуваща вокалистка и двама барабанисти, които свирят на една, обща каса, в редиците на Dogbones са хора, преминали през банди като Daisy Chainsaw и Queenadreena. Групата има сериозен авторитет на лондонската ъндърграунд сцена. Същата, където дълги години се изявяваха и част от Babyface Clan с електро-пънк проекта си Imbeciles & the Poison Umbrella.

Новият албум на Babyface Clan се нарича You're Not Wearing Your Tie и предстои да излезе съвсем скоро на диск, винил и дигитален даунлоуд. Освен музика от него, в четвъртък Кланът ще изпълни и някои нови космични истерии, както и неща от предишния си албум Romantica.

Билетите за това шоу са 15 кинта, преди и в деня на лайфа. Не се стискай, излез да си поиграеш.

Повече за събитието тук. Вход 15 лв.


На снимките: The Dogbones (първата) и Babyface Clan (втората / фотография Елена Ненкова)