Tiesto от Холандия

icon
Sofialive.bg

Лятото у нас ще подрани с около две седмици от астрономически очакваното, защото горещата парти поредица на Yalta Solar Summer стартира взривяващо още тази събота (7 юни). Детонаторът е в ръцете на Tiesto и той без много да му мисли ще натисне големия червен бутон, за да стартира 11-ия Solar, който ще изкърти Слънчев бряг след 25 юли с имена като Richie Hawtin, Loco Dice, Paco Osuna, Noisia, Armin Van Buuren, Mark Knight и още.

Но сега приказката ни е за Tiesto - име, което нито една уважаваща себе си диджей класация не пропуска да спомене в челните си редици. И има защо. Той не е от продуцентите, които се влачат със закъснение след тенденциите, а ги поставя и ги бута напред. Дори с риск да ядоса някой и друг закоравял фен.

tiesto1_1450

От известно време Tiesto е поел лек курс встрани от обичайното си транс звучене и е опънал платната по посока на вятър, смесващ хаус, поп и денс. Някои се гневят, други са любопитни докъде ще я докара холандецът така, а най-досетливите вече са се сдобили с билет за събитието тази събота. Именно там ще чуят, освен всичко златно на диджея и най-новото от продукцията му, която официално ще види бял свят на 16 юни в албума А Тоwn Called Paradise.

Ние пуснахме по едно ухо на „Red Lights” и на „Wasted” и честно казано сме повече озадачени, отколкото вдъхновени, но от друга страна винаги сме били с две ръце за промяната. А пък Tiesto е в играта достатъчно дълго, за да не скача в дълбокото без да е сигурен, че няма да се оттласне обратно на повърхността. Все пак повече от половината си живот се е задържал на върха на мейнстрийм вълната - едва ли възнамерява точно сега да слиза от нея. Абе, с две думи - имаме му доверие, защото човекът си разбира от работата и това ни стана ясно още като чухме „Traffic” - с онзи специфичен бийт, който моментално пренастройва ритъма на сърцето ти и вече няма как да го върнеш към фабричното му състояние. Даже сега си я пуснахме и едвам се сдържаме да не вдигнем цялата сграда на крак.

tiesto2_703

Едно е сигурно - Tiesto знае как да събере очите и ушите на тълпата с феноменално шоу и го прави сякаш е роден за това. А той наистина е. И сега за шести път ще ни го докаже.


Чуй тричасовия сет на Tiesto на 7 юни в парка до Терминал 2 на Летище София.
Началото е в 22:00, а диджеят ще излезе малко след полунощ. Повече инфо тук

Билети от 30 до 80 лв. от Eventim

Текст Нели А. Калчева