Топ 10 от хитовите сингли на 2015

icon
Sofialive.bg

Масовият слушател няма претенции. Масовият слушател иска да бъде актуален. Готин, сещаш се. Да слуша всичко, което слушат мацките покрай него. Да ходи на онези места, където се събират най-големите пичове. Да се забавлява, докато музиката си остава - чисто и просто - един приятен фон.

Докато слушаш Вивалди и пускаш снизходителна усмивка, ние в Sofia Live се чувстваме длъжни да обърнем внимание и на тях - най-непретенциозните. Така че сега, в края на януари, съвсем предуикендно, обръщаме един последен поглед назад. Към най-големите комерсиални хитове на 2015.

felix jaehn image
Felix Jaehn

10. Felix Jaehn - "Ain't Nobody (Loves Me Better)" ft. Jasmine Thompson
Що се касае до "Ain't Nobody (Loves Me Better)", действително обичаме да я мразим. Повечето хора обаче правят обратното. И, като казваме "повечето", действително са толкова много, че мястото й тук - в челната десетка на комерсиалните хитове от 2015, беше гарантирано. Още нещо - дори да не ти хареса, проклетото парче си остава в главата ти за постоянно. Мамка му!

9. Sevyn Streeter - "How Bad Do You Want It"
Тук моментът е подходящ да си припомним, че това сме го слушали в последния Бързи и яростни. Точно така. Значи ти е ясно, че песента е точно толкова дълбока и проницателна, колкото и самият филм (Боже опази!). Някои от нас са привърженици на теорията, че "How Bad Do You Want It" се превърна в сензация и поради още една причина - на моменти Sevyn Streeter действително звучи като Rihanna. Като една много немощна Rihanna, но все пак - Rihanna.

8. Pitbull - "Fun" ft. Chris Brown
Голф 4-ка. Шофьорът е на кокаин. С навигатора си подават бутилка бърбън, докато Голфът пори софийските улици със 130 км/ч. От уредбата дъни "Fun" на Pitbull и Chris Brown (на третата снимка горе). Ненужно е да споменавам, че откакто слязох от навигаторската седалка онази прекрасна юлска нощ, не съм спирал да се връщам към нея. Песента си е чист фън. Достойна за заглавието си.

7. Duke Dumont - "Ocean Drive"
"Don't say a word while we dance with the devil / You brought a fire to a world so cold", се пее в големия хит на Duke Dumont, докато тя прави това, което умее най-добре. Странно нещо е да чукаш жената, която никога няма да бъде твоя. "Ocean Drive"го прави най-естественото на света.


duke dumont image
Duke Dumont

6. Selena Gomez - "Same Old Love"
Безопасно е да се каже, че 2015 беше годината на Selena Gomez. Първо, сладурчето най-после порасна; за разлика от забележително посредствената Miley Cyrus, Selena уверено прескочи своя Дисни период и още по-уверено започна да се изгражда като зряла поп икона. Второ, сега тя вади най-добрата музика в кариерата си. Просто чуй "Same Old Love". Да, да - отново.

5. Calvin Harris & Disciples - "How Deep is Your Love"
Фактът, че Calvin Harris е много повече от онзи клоун David Guetta, е нещо като азбучна истина, а през последните две-три години шотландецът се старае периодично да ни я припомня. "How Deep is Your Love" е песен номер едно на легендарния хаус доминатор. Като дори не е в колаборация с Ellie Goulding. Бонус точки за Calvin!

4. Robin Schulz - "Sugar" ft. Francesco Yates
Един от най-запомнящите припеви за 2015 гласи следното: "Sugar, sugar, how you get so fly". Набива ти се в съзнанието като някакъв паразит. И напира да излезе оттам, точно когато го очакваш най-малко. Инструменталното платно е онзи свежарски дискотечен хаус, който Schulz вече утвърди като златен стандарт за плажни авантюри в "Waves" (с участието на Mr. Probz). Само се замисли колко неща можеш да направиш на плажа. С правилната компания, разбира се.

3. Selena Gomez - "Good For You"
Казахме го веднъж, а сега е време да го потвърдим - 2015 бе годината на Selena Gomez. А това - "Good for You" - нейният катапулт към върха. Тази песен ни кара да си облечем хладилните костюми и да ядем сладолед като за последно. Толкова е горещо.

selena gomez image
Selena Gomez

2. The Weeknd - "Can't Feel My Face"
Цялата тази история с "не-си-усещам-фейса-с-теб-но-те-обичам", е една голяма метафора за любовта на The Weeknd (на втората снимка горе) към коката. Но това вече го знаеше, нали? Няма значение, обръщаме внимание, че именно тук е ключът към взривния заряд на "Can't Feel My Face". Добави и онзи непогрешим Michael Jackson елемент и ще разбереш, че такива хитове се раждат само от чиста любов. Ти чувстваш ли си лицето? Моето пламна.

1. Feder - "Goodbye" ft. Lyse
Сега спри и си припомни всички останали песни в класацията. Feder (на първата снимка горе) идва, за да им каже довиждане. Чао-чао. Адиос. Или просто "Goodbye". Сингълът на годината!

Текст Александър Радичев