Ufomammut от Италия

icon
Sofialive.bg

Чудно животно ще да е неидентифицираният летящ мамут. Поглеждайки обаче полята, из които странният добитък вирее, става ясно какво да очакваме от пристигането му в София на 31 март. Дуум метъл, слъдж, ембиънт и космическа психеделия представят тримата италианци Ufomammut, докато на екран зад тях винаги има красиви прожекции, пренасящи съзнанието из имагинерните измерения на впечатляващата им музика.

ufomammut_800
Ufomammut (Poia, Urlo и Vita)

Самите Poia, Urlo и Vita, освен автори на едни от най-впечатляващите пиеси в световния рок ъндърграунд, са и хората, които стоят  зад графичното студио Malleus Rock Art Labs. Те преобърнаха представите за рок постер, създавайки плакати за почти всяко значимо име в алтернативната музика като се тръгне от Melvins, Monster Magnet, Queens Of The Stone Age и се стигне до The Prodigy и Crosby, Stills & Nash. Автори са и на артуърка за албуми на едни от най-тачените стоунър и дуум групи.

ufomammut_poster_600 

Красивата визия на плакатните творби на Malleus съчетава вдъхновение от работата на чешкия плакатист Алфонс Муха (Alphonse Mucha) от началото на 20-и век и 60-арските хипи и сайкъделик издания. Постерите на студиото винаги са с високо качество на принта, изцяло ръчна изработка, в стриктно лимитирани серии и при препродажба понякога достигат цени от по 300 и повече евро за брой. Плакати на Malleus са притежание на най-запалените колекционери, а също така са изложени и в Музея за съвременно изкуство в Сан Франциско.

ufoposter_950 

В София Ufomammut пристигат като част от турнето Magickal Mastery Tour (гъбка за The Beatles) за 15-ата годишнина на групата, като това ще бъде първото им гостуване на Балканите. Концертът е част от серията събития за десетия рожден ден на фензина Rawk'n'Roll, за които от уебсайта работят рамо до рамо с Jack Daniel's. Те обещават, че в B-Side на Mixtape 5 на 31-ви март ще станем свидели на пълнокръвно, истинско, психеделично шоу - такова, каквото Ufomammut държат да представят пред публиката си.


Вечерта ще открие софийското дуум трио Obsidian Sea. Още един повод да посетиш лайва, ако обичаш нетрадиционния рок и интересните визуални решения.

Билети по 22 лв. от Eventim, вход 25 лв.

На снимките: Ufomammut (първата най-горе) и Obsidian Sea (третата най-горе)

Текст Ивайло Александров