Urban град

icon
Sofialive.bg

Radio Café става на три години и този път реши да празнува с целия град. И понеже не е от местата, които се преструват, че са другаде (на морето, в планината, извън орбита или бог знае къде) му хрумна да си направи градски минифест, защото, хм, Radio Café всъщност обича своята София.

През тези три години и София му доказа, че го обича. Ние нали сме гъсти с града, та той ни каза как никога няма да забрави, че веднъж е заседнал на парти в Кафето от четири следобед. Спомня си и легендарната вечер с любимите седем диджея на заведението под Моста на влюбените, които не са го оставили да си почине дълго време. Последно се сеща за чудното парти на Shaker Maker и разкошната Ивета Димитрова.

Сега ръка за ръка, град и бар, ще честват стабилната си дружба. Ще го правят цяла седмица, за да бъде празникът по-вълнуващ и весел. Още утре (23 януари) те чакат на концерт на братя Кукошарови - Милен (знаеш го от Каффе и Тумбаито) и Росен (него и бандата му Free Style чуй тук). Те ще представят проекта си Soul Journey: Rosko Live за първи път пред публика. С тях са още Ангел Дюлгеров (китара) и Росен Ватев (барабани), така че приготви се за стабилна соул вечер.

radio cafe
Фотография Добрин Кашавелов

На 24-ти Жоро от Остава ще сформира нещо като музикален Волтрон с Алан от Macrophone и Ташо и Ерсин от много добре звучащите (всъщност много повече от „много добре") Jeremy?. Концертът ще е акустичен, с парчета на тренди групи и авторска музика, а проектът, логично някак, се казва Нови градски песни.

На следващия ден (25 януари) може да се метнеш под моста (нали, не така буквално) за партито I'm An Arctic Monkey. Ще пуска Vik Dineff, стартът е в 21:30, входът е свободен, така че си ангажирай петъка, без да му мислиш.

В събота активностите почват от ранния следобед, та чак до късна доба. Около 15:00 „граждани ще разменят книги" - знаеш, че на такива мероприятия книгите са най-малкото, което се разменя. Вечерта е запазена за Soulization - Васил Вутев (новият барабанист на Д2) в комбина с Algoriddim ще пуска, ще свири и, общо взето, ще прави, каквото умее най-добре.


Неделя и понеделник (27-и и 28 януари) ще са малко по-спокойни: градска дамска и мъжка мода от Trash Clothing, фотоизложба от Emikosama и някаква много специална и тайна парти декорация от Dekora Creative Laboratory.

И така, лека-полека, си стигаме до вторник (29 януари), същинския рожден ден на Radio Café. Партито ще е предвождано от любимеца на всички „радиоактивни" хора Shaker Maker. Цялата работа е озаглавена Songs that saved your life, а ние ти предлагаме да си вземеш нещо за глава, което да те спаси на следващия ден - обикновена, работна сряда.

Urban град е от 23-и до 29 януари. Всички събития виж тук

Текст Борис Иванов