Villa от Белгия

icon
Sofialive.bg

Наскоро ти разказахме за дебютното издание на фестивала за изкуство в публичното пространство, който превзе Западния парк и района около него (включително и близките метростанции). Е, събитието е към финала си, така че който е сварил да се включи - честито! Останалите - догодина. Но сме сигурни, че са ти останали сили за едно закриващо събитие тази вечер (8 декември).

От доста време заговори ли се за яко парти, като че ли важи правилото колкото по-нестандартна е локацията, толкова по-добре. Djbook следват максимата и са се спрели на два спедиторски склада. В голямото хале ще се настани белгийският диджей Thang от проекта Villа (второто лице на който е Fredo), набрал скорост (и покрай нея популярност) със своя микс на „Rolling In The Deep" на Adele. Оттогава дуото направи още няколко яки неща за артисти от калибъра на Moby, Digitalism, Keane, Lana del Ray, с които тотално влезе в кръга на най-добрите, и уверено обикаля клубове и фестивали. И въпреки че въртят звука най-вече около диското, Villa не се ограничават, а свободно играят с всичките му нюанси.

Докато Thang се вихри в едната зала, в съседство ще се изредят няколко имена от родната алтернативна и инди сцена. Сред тях е YvesO, който някак успява да покрие огромен спектър от музикални течения - от съвременно техно и ейсид хаус, брейкс и бас, до класически джаз, електро, глич, ноиз и експериментална електроника. Честно, не знаем как го прави.

Една идея по-мрачно ще стане, когато Darkprinz (знаеш го и като Gothprince) обгърне дековете с черното було на ню и дарк уейв, синт поп и индъстриал. Интересно ще е включването и на Halojo (или Йоана Робова) - младата дама е страшен звуков манипулатор и много й харесва да смесва глич, айдием, даркджаз, трип-хоп, брейкбийт и да им придава една отнесена меланхоличност. Ако са ти останали някакви сили, след нея ще чуеш и видиш формацията SDJ (Space dUb jaMmers), които боряват добре както с електронните, така и с акустичните оръдия на звука. След тях вече ти даваме да се наспиш.

Складовете са зад сградата на Столична Митница на ул. „Веслец" 84.
Входът е свободен и е 18+. Начален час 20:00

Текст Нели А. Калчева