Вълче време

icon
Sofialive.bg

Помним даже с тялото си онзи 20 април, когато Иван Лечев, Константин Цеков и Румен Бояджиев ни продухаха душичките с проекта си Symphony. Трябва да знаеш, че човешката физика реагира по особен начин, когато засвири цял симфоничен оркестър. А такъв в комбинация с FSB е особено лично преживяване. Разбира се, ако си фен на тази музика. Ако не си, може да приключиш с четенето на този текст, защото той ще продължи да е толкова възторжен. Няма как.

Сега, година по-късно, времето е заредено с друг импулс. И съвсем в контекста на ежедневието FSB представят новия си проект Вълче време. Когато решават да го обявят през декември, никой не предполагаше, че няколко месеца преди избори ни чакат такива държавнически катаклизми. Но както беше казал някой някога, поетите са пророците на съвремието, и това явно важи с пълна сила и за музикантите.

Този път Иван Лечев няма да се занимава толкова с цигулката си, а ще го видим в обичайната му роля с китара в ръка - от което веднага ти става ясно, че саундът ще е по-твърд - а Константин Цеков и Румен Бояджиев ще изкарат великите си гласове от сантименталността на баладите. Две-трети от парчетата ще бъдат познати и любими, но с нови, специално направени за събитието, аранжименти. Ще има и песни, които никога не са свирени на сцена. А концертът всъщност ще си е цял спектакъл, каквито много добре знаем, че правят FSB.

Текст Борис Иванов