„Да се изгубиш нарочно“ без посока и с кеф! В България.

icon
Sofialive.bg

Обявихме вече, че всеки петък няма да мигаме заедно с www.noblink.bg и редовните им премиери на бъларско късо кино. Този петък – немигането е за новия епизод от документалния уеб сериал на младия режисьор Крис Захариев - Да се изгубиш нарочно. Поредицата продължава до края на август, а от NO BLINK ни предизвикват да я изгледаме на един дъх. Да опитаме, а?    


Прегледай трейлъра и разбери защо NO BLINK са избрали точно това:


“Наскоро в noblink.bg ви представихме интервю с Крис, в което буквално от всяка буква струи свободолюбивата му натура. Точно с това ни впечатли „Да се изгубиш нарочно“, плюс заразителното си вдъхновение, безкрайно милите човешки срещи, красивите гледки и тръпката, която може да носи само животът на път.... От опит ви уверяваме – можете да изгледате всичко заснето дотук на един дъх. При това – заснето добре! Макар да са снимали сериала още преди да влязат В НАТФИЗ, тези момчета прекрасно знаят какво правят. 

Кратките истории на „Да се изгубиш нарочно“ изобилстват от емоционални срещи с гостоприемни хора из такива точки на България, за които едва ли сте чували (признаваме си – ние също). Докато разказва за тях, Крис Захариев успява много майсторски да дърпа чувствителни струни по много въпроси, които човъркат всеки човек, дори когато се правим, че всичко ни е наред  - за хода на времето,  за непознатите пътища, за собствените ни мечти, за личните избори и за това колко малко е нужно, за да направиш добро... С ей такива неща са пълни историите на тримата приятели Крис, Стас и Ясен - с оптимизъм и радост от простичките случки в живота.“


Да се изгубиш нарочно (2017/2018)
  

2_1024_03       
Трима приятели използват последното си лято като тийнейджъри, за да открият България такава, каквато никой не им я показвал досега!

Линк към поредицата              


Година: 2018
Жанр:
Приключенски, Документален
Продължителност
: 12 епизода
Режисьор:
Крис Захариев
С участието на:
Крис Захариев, Атанас Шипков, Ясен Атанасов

3_1024_05

Много е добро! Дело е на Крис Захариев, който е от онези млади хора, за които просто сме сигурни, че ще изрежисират много хубави филми! Вече учи режисура в НАТФИЗ, а с видео тенденциите е в час доста отдавна – Крис е един от най-популярните влогъри в България. Можеш да последваш YouTube канала му, a скоро очаквай и новини за най-новия му проект – документален филм от Тайланд! Сетивността на Крис е нещо, което ни се иска да виждаме във всичките му следващи кино идеи, защото такива истории – за човещината, мечтите, доброто и надеждата – са безкрайно нужни на зрителите. Винаги, навсякъде.         

4_1024_60

Освен супер якия Крис, можеш да следиш NO BLINK в YouTube каналът им, който само за две години събира над половин милион гледания, изцяло с изкуството на късия филмов разказ, което, да бъдем честни - тепърва набира популярност по нашите ширини.      

Това е втората онлайн премиера, която споделяме не само тук, но и във WEB TALK, YOU TALK. Надяваме се идеята да те кефи и да запалим още свежи хора по изкуството на късометражното кино.

От редакторите      
Виж кой на кого е длъжен и защо?