Дъждовни забавления в София през лято 2018

icon
Sofialive.bg

Само сега, само през лято 2018 можеш да правиш куп различни и нестандартни неща из столицата. Ние от Sofia Live сме насреща, за да ти подскажем кои са те. Напълно безплатни!

Една от атракциите този сезон е разходка с каяк по софийските улици. Предлагаме ти и страхотен маршрут, ако избереш това лятно занимание, а именно: от метростанция „Сердика“ - площад „Независимост“ - бул. "Цар Освободител" - ул. "Георги Сава Раковски" покрай Централния Военен клуб - Храм "Св. Александър Невски" - бул. "Васил Левски" в посока към НДК. А по бул. България с начална точка под Моста на влюбените може да избереш коридор и да вземеш участие и в състезание – индивидуално или щафета. На жълтите павета може да се практикува и екстремен  каяк.

Друго много интересно занимание, което се предлага в центъра на София това лято е скуба дайвинг (или по-простичко казано – водолазно гмуркане), но не къде да е, а в софийското метро. Някои от най-добрите места за това са метростанция „Сердика“, „НДК“, „Г.М. Димитров“. Разбира се, някои подлези също са доста предпочитани за практикуване на този спорт. Особеното е че най-много емоции и впечатления може да се извлече от него по време или след обилен порой. Тоест възможно е веднъж в седмицата нивото на водата да не е необходимото.

Разбира се, ежеседмично можеш да се потопиш (буквално) в емоцията и от водна топка, сърфиране, ветроходство, риболов, водна аеробика, водни ски и много други.

Специално за скокове във вода най-добрите локации са от върха на „Братската могила“ (41м), от Статуята на София (26м). В зависимост от нивото на водата, монументите могат да бъдат с височина 5, 7,5 и 10 метра. Използват както за индивидуални скокове, така и за синхронизирано гмуркане.

Разходката с кораб варира спрямо дължината на пътуването. Предлага се по Софийски Околовръстен път, бул.”Сливница”, бул.”Ботевградско шосе”, бул.”Ломско шосе”, бул.”Черни връх”, бул.”Владимир Вазов”, бул.”Цар Борис III” и бул.”България”. На по-кратки разстояния се предлага и разходка с лодка.

Само това лято и на входа на София се предлагат билети за водните атракции, както и необходимата екипировка. Намаления ще се правят само на граждани, които разполагат с бански костюм, шнорхел, плувни очила и спасителна жилетка/пояс.


Не изпускай! Офертите важат само за периода на лято 2018 в столицата! Заповядай да се забавляваме заедно! Нямаш нужда от слънцезащитна козметика. Слънце няма.

 

Автор: Евгения Тошева

А тук можеш да прочетеш 10 мъдри мисли от Махатма Ганди