20 бързи въпроса към... актрисата Елеонора Иванова

icon
Sofialive.bg
Източник: Кристина Ликова

Млада, талантлива, супер свеж полъх в последните години в българския театър и кино. Гледайте Елеонора в „Котка върху горещ ламаринен покрив“ в Театър София (премиера – 5 ноември) и прочетете отговорите ѝ на нашите бързи въпроси:

 

Как би обяснила работата си на първокласник?

„Правя това, което и ти обичаш най-много. Играя си.“ 

Какво не би работила никога, дори и да трябва да живееш под мост?

Мисля, че съм адаптивна и не ме плаши работа, но пък наистина не мога да ставам рано. Бих работила всичко от 11 ч. нататък. И все пак, ако трябва да избирам между ставането рано или живота под мост, естествено, че ще си купя поне два класически будилника и ще се стегна. 

Извънземните идват и искат да унищожат по-ненужната част от човечеството – каква полза от себе си би изтъкнала пред тях?


Ще им кажа: „Мога да пия кафе с вас и да изслушвам всичките ви междугалактически драми, да ви давам абсолютно непоискани, но божествени съвети и, дори когато вие сте в грешка, моята подкрепа да ви поглъща като черна дупка. Уменията ми да пазя тайна и да бъда великолепен активен слушател определено ще са ви от полза. Обещавам да започнем темите още от ранното ви извънземно детство и да установим дали проблемите са започнали от Кораба Майка.“. 

Твой вреден навик, с който губиш битката всеки ден?

Няма такъв. Не искам да звуча надуто, но каквото си навия на пръста, че ще направя, го правя. Преди две седмици реших, че е време да спра цигарите. Край. Няма да пуша повече. 

Полезно умение, което скоро усвои?

Работа с шлайф машина. 

В коя знаменитост беше влюбена като малка?

Иън Сомърхолдър и Робърт Патинсън – имах афинитет към вампири. Няма да се злепоставям, като разказвам за обсесията си по една бой банда. И няма да казвам дали продължава и до днес. 

Голяма беля, която си правила?

Май бях добро дете, но сега понякога се държа невъзпитано с грубите хора. Знам, че не е правилно и нищо не постигам, но ми кипва за секунда и вече съм започнала да отвръщам на заяжданията. Трябва са съм по-умна и търпелива в тези моменти, но сякаш ме обладава един невъзпитан дух и за няколко мига вършее въпреки волята ми. 

Мъдър съвет, който си давала?

Нещо, което си повтарям винаги на себе си и на приятелите си: „След година няма да има никакво значение“. Това е най-добрият съвет, защото е факт. Когато нещо много ме боли или ядосва, или напряга, просто си казвам, че това усещане няма да е константно, а е временно и след година няма дори да помня. А ако го помня – със сигурност няма как да боли повече от сега. 

Кое в социалните мрежи те вбесява най-лесно?

Всичко. Нищо не е вярно, всички са много по-прями, по-красиви, по-умни. Ограничавам се, гледам да влизам рядко, просто ме правят много тревожна. Харесвам тик ток, защото гледам смешни кучета и котки и клипове, свързани с интересите ми. 

С какво ядене и пиене да те почерпи онзи, който иска да ти се хареса бързо?

KFC и Coca Cola. Това са двете единствени изкушения за мен. Иначе не съм чревоугодник и храната е просто средство за оцеляване. Ама KFC... 

Хобито, за което много би искала да имаш време?

Всичко! Аз имам много хобита и има още много умения, които искам да придобия. Конкретно в момента искам да имам повече време за йога. И много искам някога да започна уроци по някакъв инструмент. Голяма болка ми е, че не мога да свиря на нищо, но това е засега! 

Най-глупаво загубеното време от теб напоследък?

Не мога да не гледам „Игри на волята“. Много го харесвам това предаване, много ме вдъхновяват състезателите, но наистина много време ми губи. 

Място или град, който наскоро се настани в сърцето ти?

Прекарах една нощ в Будапеща и имаше нещо толкова уютно в града, че ме накара да помечтая да се върна, но истината е, че съм най-големият домошар и всичко, което е извън пределите на дома ми, трудно ме омагьосва. Обичам да пътувам и много ми се пътува, но най-хубавото на едно пътешествие е, че знаеш, че ще се прибереш у дома. Звучи малко скучно, но е така. 

България ще се оправи тогава, когато...

... дойдат въпросните извънземни от третия въпрос. Но тя пак няма да се оправи. Нещата са такива, каквито са и освен ако не се научим да сме състрадателни, разбиращи и умни, даже и извънземните няма да ни помогнат. 

Като кой литературен или филмов герой би искала да поживееш за месец?

Уаааааау! Това е толкова труден въпрос, затова няма много да задълбочавам. Тази година открих нов за мен жанр в литературата – роментъзи, тоест романтично фентъзи. В по-натоварените ми периоди тези книги много ме разпускат и ми развинтват въображението, препоръчвам ги! Определено бих живяла в някой магичен елфски свят. 

Муха на стената на коя важна за теб личност би искала да си?

Том Йорк и Джони Грийнуд. Искам да разбера дали планират Radiohead да се събере и да тръгне на турне. 

Ако на оня свят попаднеш в Ада, с кой известен човек би искала да делиш един казан, за да ти минават малко по-леко мъките там?

Със сигурност всичките ми близки ще са в Ада така или иначе – предпочитам да съм си с тях. 

Ако свръхсила ти обещае, че ще настъпи световен мир и благоденствие, но в замяна трябва да набиеш трима човека – кои ще са те?

Няма значение, ще се справя с всеки. Майк Тайсън, готов ли си? 

Ако се преродиш в животно, кое да е то?

Котка. Може би сега е моментът да ви поканя на „Котка върху горещ ламаринен покрив“ в Театър София. Ако не съм котка, ще съм домашен паяк, който ще се опитва да оплете мрежа в нечий дом, за да опази собственика му от нахални комари, но ще умре трагичен и неразбран, размазан от пантоф. 

Ако беше благородник, какъв девиз би бил изписан на герба ти?

Ще има изрисуван QR код, който, като го сканираш, те препраща към видео монтаж на забележителностите в кралството и най-готините благородници на фона на епична музика. Представете си го много кичозно и сериозно.