8 урока, които научихме от Джоуи Трибиани от сериала "Приятели"

icon
Sofialive.bg

Джоуи Трибиани без съмнение е един от най-колоритните образи от сериала "Приятели". И макар сериалът да не е от най-новите, винаги ще помним и ще се смеем с цяло гърло на мъдростите на Джоуи. 

А ето и репликите, които ни учат на доста уроци в живота, макар и героят да не го разбира, изричайки ги:

 

1. "Здрастиии, как сии?"

Това е репликата, с която героят става най-разпознаваем. Тя обаче не е просто един въпрос, който предполага отговор "Добре", а ни учи да се интересуваме от чувствата на хората. И макар Джоуи да го използва често за сваляне на момичета, пътят е правилен - може да спечелиш сърцето на някого само тогава когато се интересуваш от него.

 

2. (когато трябва да избира между секс и храна) "Добре де... секс. Не, храна. Не! Искам и двете. Искам жени върху хляб!"


Много добре знаем, че малко неща в живота ни носят истинско удоволствие. За Джоуи освен кариерата - това са жените и секса. Учи ни на това, че никога не трябва да позволяваме да бъдем поставени пред избор между две неща, които обичаме. Защо да не изберем и двете?!

 

3. "Закръглен съм и ми харесва!"

С тези думи Джоуи ни учи на най-важното - да не ни интересува какво мислят хората за нас, важното е ние да се чувстваме добре в тялото си и да сме щастливи. А знаем, че до определена степен щастлието преминава и през стомаха. Така че обичайте себе си и тогава и другите ще ви заобичат!

 

4. "Това са само чувства. Те ще отминат"

Тези негови думи затвърждават това, че не трябва да позволяваме на чувствата да ни завладеят, а точно обратното - трябва да ги контролираме. Тук той няма предвид само любовни чувства, а дори чувство на тъга, умора, отчаяние, болка ... всичко отминава и след време дори не се сещаме за него. Както са казали мъдрите хора "Времето е най-добрият лечител". И са прави.

 

5. "Хладилникът се развали, затова трябваше да изям всичко."

Джоуи е толкова добър в това винаги да намира дори частичка позитивизъм във всяка ситуация, колкото и гадна да е тя. Затова научете се и вие - колкото и да е гаден денят ви, намерете онова нещо, което ще ви накара да се усмихнете и да забравите кофти случките. Черна котка ти е минала пътя? Погали я, снимай се с нея или си я вземи вкъщи!

 

6. "Затворила си на човека от пицарията?! Аз не затварям на твоите приятели, нали?!"

Тук Джоуи Трибиани ни учи да бъдем добри с всички. За него всеки е приятел - особено ако му дава храна. Все пак бъдете внимателни с хората, защото не всеки може да ви бъде истински приятел, но щом ви дава храна - взимай. Пицата е живот!

 

7. "Джоуи не дели храна!"

Храната е свещено нещо, а свещените неща не се делят. Спомнете си епизода, в който Трибиани беше на среща с момиче - колкото и привлекателна да е, това не я оправдава да ти взима от храната. Принципите са си принципи, храната си е храна! Нека да я уважаваме.

 

8. "Колко тъпи всъщност са умните хора"

Това малко напомня на цитата, произнесен от самия Алберт Айнщайн - "Аз знам, че нищо не знам". Понякога и умните хора имат своите моменти на глупост. Никой не може да бъде широкоспециализиран и да разбира от всичко, колкото и да се правим на всезнайковци.