Адриан Пантелеев е майсторът, който приготвя онова специално бухнало и хрупкаво тесто на неповторимите пици в Tre P, за които ти разказахме скоро. Освен майсторлък и отношение, то си има и специален начин на приготвяне и точно Адриан е човекът, който ще ти каже как стават тези неща. А житейският му път го е водил до мястото, където е днес – започнал като помощник в кухня в Италия, още на втората година неговата отдаденост и любов към специалните италиански рецепти го превръщат в управител на заведението. Седем години по-късно Адриан вече е истински майстор пицар, минал и през две италиански школи за пицари и преподаватели на това изкуство. Съдбата си знае работата, а Адриан си знае занаята. В неговото BG Pizza School пък всеки може да научи тайните на доброто тесто - от отглеждането на зърното, през приготвянето на брашното, до замесването на тестото. Всъщност, питаме самия Адриан.
Мислех си да стана космонавт.
И станах пица-майстор.
Заобиколен съм от хора, които са различни, но пък се допълват страхотно.
Добрият екип е важен, защото това е двигателят на един бизнес и без него трудно се постигат високи резултати.
Вкъщи ме смятат за добър човек.
Сред приятели минавам за майстор, който прави хубава пица.
По душа съм ами, добър (смее се).
Никога не работя без желание. Просто няма как да се получи добре нещо, ако не влагаш душа и сърце.
Проблемът ми е, че съм скромен и смирен и в дадени моменти това ми вреди. В днешно време малко от хората разбират смисъла на тези две качества.
Отидох в Италия, с идеята да работя и да се реализирам. И всъщност се научих на много хубав занаят.
И се върнах, за да правя пица и да предам знания на хората, които наиситна желаят да се научат на това изкуство.
Добрата пица е истинско изкушение - опиташ ли я веднъж, не можеш да се откажеш от нея. Няма начин да си вкусил наистина добра пица и после да минеш на посредствена.
Тайната на хубавото тесто се крие в това да обичаш професията си. Всъщност, вярвам, че при всяка професия е така - ако си обичаш работата, тя спори и резултатът е отличен.
В BG Pizza School ще можеш да се научиш на технологията как се прави хубаво тесто и защо то е не само вкусно, но и полезно.
Иска ми се хората да бъдат по-добри.
Грешките са част от израстването. Човек трябва да се учи от тях и да не ги повтаря.
Работата е като хоби за мен, толкова я обичам.
От моята научих следното - каквото и да правиш, прави го с удоволствие.
Съревновавам се със себе си.
Успехът е много учене и много труд.
Най-обичам да виждам насладата на клиентите от храната която приготвям.
Забелязал съм, че много от хората не ги интересува с какво се хранят.
Ще ми се аз да съм измислил нещо, което да е от помощ на човечеството.
Или поне да бях казал: Бъдете по добри!
Текст Ивайло Александров/ Фотография Славея Йорданова
Още любопитни и полезни статии:
- Почти 1 милион са посещенията на eMAG платформата след първите 5 часа от старта на кампанията днес
- Papa Johns с грандиозно откриване в България – първият ресторант посрещна стотици фенове на пицата с празник през целия ден
- Шопинг на четири лапи: Къде да пазарувате за своя домашен любимец
- Обичате ли своите четириноги приятели? Хранете ги природосъобразно: по метода BARF
- 10 причини и още 10 % отгоре: Защо BILLA e подходяща за вашите. И вашите на вашите
- 20 бързи въпроса към... актрисата Анелия Луцинова
- Zundert Extreme и Responsible Rider: Заедно за по-безопасни приключения
- Ново място в София: Maestro Bar & Club
- 4 любими места в Пловдив
- Мария Сапунджиева: Нося смеха и тъгата в хармония
Коментари