Дилемата: нов или употребяван монитор?

icon
Sofialive.bg

Дилемата: нов или употребяван монитор?

 

Производителите на монитори са наясно с това как компютърните изживявания се променят с различните характеристики на мониторите и буквално са пренаситили пазара с различни модели за различна употреба.

Кога купуваме монитор втора употреба?

 

Има случаи, в които предпочитаме покупка на монитори втора ръка, като причините могат да бъдат различни. Ето няколко примерни:

  • липса на достатъчно средства за нов;
  • монитор, който няма да се ползва много често;
  • необходимост от монитор, който да е свързан с камера за охраняване на обект;
  • оборудване на магазин или офис, в който компютъра се ползва рядко;
  • монитора ще се ползва от по-възрастен роднина или у дома само за сърфиране в интернет и гледане на филми и видеа.

 

При търсенето на монитор втора употреба е добре да се обърне внимание на неговите характеристики – трябва ли да бъде с резолюция 5K, 4K, Quad HD, Full HD или просто HD? Дали се търси устройство с функции без трептене, G-Sync и FreeSync?


 

Предлаганите монитори втора употреба от PCLife са идеално решение за бизнеса.


Това са монитори, които са тествани от компютърни специалисти, калибрирани и на невероятно добри цени.

При избора е най-важно да се определи основната цел, която ще изпълнява бъдещия монитор втора ръка: дали е за игри (гейминг), професионална, или обща употреба. Като цяло, геймърите отдават приоритет на бързите честоти на опресняване и времето за реакция на екрана. Дизайнерите много държат на точността на цветовете, защото е важно за тяхната работа. Докато потребителите, които няма да ползват машината с работна или гейминг цел, имат по-малко специфични нужди, като един монитор с висококонтрастен VA панел ще им върши работа.

Колкото по-висока е разделителната способност на монитора, толкова по-добра е картината. Резолюцията показва колко пиксела (точки) има монитора като дължина и ширина. 1920x1080, известен също като 1080p / Full HD (FHD) / HD, е минимумът, от който се нуждаете. Големината на монитора се измерва по диагонала на екрана и е в мерни единици инчове. За качеството на картината обаче не е важна големината, а разделителната способност на монитора.

Фирма PCLife предлага монитори втора употреба на марките Eizo, Mix, Dell, Hp и Lenovo

 

В сайта на PCLife има филтри, за да се зададат желаните от потребителя характеристики, като цена, производител, модел, размер на екрана, резолюция и т.н., и  така по-лесно може да се намери монитор, който представлява интерес за конкретния купувач. Тези филтри са много удобни и ви спестяват от времето за търсене в сайта.

Периодичните промоции в магазина на PCLife дават добра отстъпка, което в комбинация с безплатната доставка звучи като предложение, което не може да бъде подминато. На сайта могат и да се прочетат ревюта от доволни клиенти, което е показателно за качеството на предлаганите монитори.

Избраният от вас монитор втора ръка притежава гаранция 6 месеца, което ви дава нужното спокойствие. Доставката е безплатна, с опция за предварителен преглед и тест.

 

Целта на фирма PCLife е преди всичко дългосрочно сътрудничество с клиентите при взаимно изгодни условия, като екипът на PCLife винаги осигурява подкрепа и помощ на своите клиенти преди и след покупката.