Елизабет II възкръсна, политическо напрежение в цялата страна

icon
Sofialive.bg
Източник: Getty Images

Кралица Елизабет II възкръсна, научи кореспондентът на Sofia Live по великденските въпроси. Това е предизвикало много положителни емоции сред милиони британци с изключение на Чарлз III, който тъкмо беше свикнал с тежката задача да подписва по 5-6 документа на ден.

Възкръсването на Елизабет обаче донесе много тревога и напрежение в републиканска България.

Особено гневни са големите национални телевизии, които нямаха време да подготвят 8-часов блок с 25 гости по темата и 12 включвания от Уиндзор, Павликени, Радомир, Берлин и други важни средища на цивилизацията ни.

"Как е възможно да го направи без предупреждение! Това е извън всякакви правила на телевизията! Как ще води монархията, след като дори по отношение на жизнения си статус не е последователна" - възмутила се е Мария Цънцарова.

Политиците у нас също се изнервиха.

"Няма да коментирам нищо, докато Томислав Дончев не дойде" - нацупи се Деница Сачева от ГЕРБ.

"Това е скандално! Не може да се възкръсва без референдум" - заяви от мрака на своето студио Слави Трифонов.


"Как да подредим нормално жълтите павета, след като по света постоянно се случват толкова драматични неща" - почти проплака кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Видяхте ли Сорос, негрите и гейовете докъде ни докараха? В едно православно общество, подсигурено с качествен руски газ, такъв инцидент никога няма да се случи" - отсякъл е Костадин Костадинов от "Възраждане".

Бойко Борисов също коментира събитието с не особено ясното "Възкръсване, възкръсване, възкръсване", но това вероятно се дължи на липсата на интернет у тях.

В цялата суматоха най-лесно им бе на македонците. Те, както винаги, просто освиркаха монархията и я попържиха.

 

Автор: Дон Базилио