Хартиената коалиция въвежда VAR в парламента, за да покаже, че е прогресивна

icon
Sofialive.bg
Източник: БГНЕС

Старши треньорът на т.нар. Хартиена коалиция (ГЕРБ, ДПС и БСП) - Бойко Борисов, съобщи голяма новина, съчетаваща в себе си мъдра политика, футбол и съвременни технологии. 

“Ще въведем в парламента системата VAR! Нека Харвард и останалите привърженици на машинното гласуване да видят, че не сме против новите технологии” - заяви Борисов от Банкя, минути след мача на Бразилия от световното първенство в Катар.

“Давам пример. Кирил Петков скача от първия ред и иска да говори на трибуната. В това време Данчо Цонев се допитва до стаичката на VAR съдиите, които преглеждат записите и виждат, че нашата колежка Деси Атанасова е с едни гърди или най-малкото с една прическа напред и първа е поискала думата” - обясни Борисов с леко премрежен поглед пред зъзнещите репортерки.

Стратегът от Банкя има богат опит не само в политиката, но и на зеления килим, тъй като от години играе футбол за Бистришките тигри. След като е бил осенен от идеята за VAR в Народното събрание, той е звъннал на свой приятел в Бояна за консултация. Приятелят казал лаконично “Да, добре”, с което Борисов получил нужното му потвърждение, че идеята е добра.

От БСП засега не са коментирали темата, тъй като си имат достатъчно дертове с инициативата на Георги Първанов за ново ляво обединение.

В ДПС обаче са много ентусиазирани и добавиха, че ще предложат системата VAR и в Народния театър. “Нека да се види добре кой какви ги върши там, кой драска по вратите и кой закъснява за репетиции” - заявиха от ДПС.

 


Автор: Дон Базилио