Има ли напитка, създадена с повече внимание, творчество и отдаденост от крафт бирата? Ние лично не вярваме. В света на занаятчийското пиво всяка рецепта е стремеж към съвършенство, всеки вкус е по-смел и необикновен от предишния, а всяка глътка е ново приключение. Точно това откриваме в трите марки, за които разказваме по-надолу. Така че ако сте любител или пък просто искате да опитате нещо ново, продължавайте да четете – очакват ви крафт бири с любопитни истории и неповторим характер.
Hills: немски стандарт и български вкус
Чиста, висококачествена крафт бира, направена с планинска вода от Родопите… така изглежда мечтата на всеки бирен любител. Но Hills не е мечта, а реалност, създадена с голяма доза страст, креативност и никакви компромиси.
Hills е малка семейна пивоварна край Перущица, която вече от цели осем години съчетава модерност и традиция, за да твори изкуство в бутилки. Екипът тук плътно следва немския закон за чистотата на бирата, който гласи, че в производството ѝ се използват само четири основни съставки: вода, малц, хмел и мая. Така можете да сте сигурни, че крайният продукт е истински, необработен и без изкуствени добавки.
В портфолиото на Hills личи тяхното старание и отдаденост – всяка една от бирите им е изпипана до най-малкия детайл, за да гарантира уникално вкусово изживяване. Например 9 O’Malt е тъмно пиво с комплексен и плътен вкус, нотки на кафе и черен шоколад, а Summer Blanche е лека, пивка и с цитрусови нюанси, идеална за освежаване. Сред авторските предложения откриваме още Double Rauch: двойно опушена бира с гъста пяна и богат малцов вкус, Heart Beet с био сок от червено цвекло и мек вкус с умерена хмелова горчивина и още интересни занаятчийски творби. Именно търсенето на нови вкусове ги отвежда и до собствена линия безалкохолни напитки – свежи, вкусни, натурални, без изкуствени оцветители и консерванти.
Впечатлени от технологията и безкомпромисното качество в пивоварната, все повече брандове се доверяват на Hills за производството и на собствените си продукти. По този начин те гарантират постоянство във вкусовете и придържането към екологични и чисти практики.
Всички пътища водят към Madri
Едва ли има някой, който да не е чувал за Madri Excepcional – бира, която отскоро е на българския пазар, но бързо спечели симпатиите ни. Освен с вкус, това пиво впечатлява и с историята си, тъй като е създадено в колаборация между Molson Coors и малката испанска пивоварна La Sagra Brewery. В основата на La Sagra стои любовта към различното и необикновеното, а мисията им е да взимат най-доброто от разнообразните култури и да създават бири, които се отличават с вкус и концепция. Така, с помощта на Molson Coors, които споделят същите принципи, се ражда Madri Excepcional.
Както си личи от името, това е бира, която носи в себе си душата на Мадрид – град, чиито улици са пропити с енергия, а веселбата сякаш никога не стихва. Всичко това е събрано в един освежаващ лагер със светло златист цвят, добре балансиран вкусов профил и къс, леко горчив финал. Накратко: динамичен, цветен и креативен, точно като града, от който е вдъхновен. Но Мадрид се крие също така и в брандирането на бирата – виждаме го най-вече в червения цвят на опаковката, но и в интересния персонаж в центъра на етикета. Това е т.нар. “Chulapo”, термин за мадридска общност, известна през XIX век с нестандартния си стил на обличане и дръзко поведение. Днес обаче “Chulapo” се отнася за всички жители на града, тяхната страст и енергия, а терминът се използва с гордост.
Madri Excepcional не е просто бира – тя е сърцето на един необикновен град, затворено в бутилка. Тя е за онези хора, които отпиват от живота на екс, които се смеят шумно и никога не се нуждаят от повод, за да празнуват.
Бирен туризъм с Rhombus
Мечтали ли сте някога да живеете в свят, направен от бира? Ние да, и не можем да се примирим с факта, че това е невъзможно. Затова намерихме най-близкото решение – истинско, пълно, бирено преживяване в пивоварна Rhombus.
Само на час от София, в покрайнините на Пазарджик се крие място, което бихме описали единствено като обетованата земя. Освен пивоварна, тук разполагат с ресторант, хотел и дори колбасарница, така че сме сигурни, че нищо няма да ви липсва. Капацитетът на хотелската част е 22 души, като домашните любимци са добре дошли, а ресторантът ще ви омагьоса с вкусна, местна и сезонна храна, която да комбинирате със студеното пиво.
За последните осем години в Rhombus са създадени над 150 вида бира, някои от които с невероятни добавки и вкусове като роза дамасцена, лавандула, билки, подправки, плодове, люти чушки или сол. Днес обаче при тях фокусът е наливна бира, на която да се насладите в комплекса им, без да се притесняване за шофирането. Затова не пропускайте да ги посетите – ще се уверите, че бирената сцена не е само в София. Можете също така да се запознаете с целия производствен процес, да организирате специално събитие и да дегустирате различните видове бира. А те са: Баварски вайцен с нотки на карамфил и банани, Jail ale с плодов аромат, плътен и леко шоколадов Английски портър, Пилзнер, Ирландски червен ейл и Aloha IPA – невероятна бира с вкус на манго и грейпфрут и усещане за тропически остров, а често можете да се насладите и на специална бира, налична само при тях.
Още любопитни и полезни статии:
- 20 бързи въпроса към... Петар Шварц, китарист на ALI
- The RITZ Specialty Coffee: Перфектната симбиоза между дневно кафе и вечерен аперитив
- 5 места за кафе и чай в София, които ще ви очароват
- Кажи ни кой е твоят приятел и ще ти кажем какво да му подариш
- 20 бързи въпроса към... Мартин Михайлов
- Перфектната среща: 6 ресторанта в София с романтична атмосфера
- Spa Hotel Santé: В сърцето на Велинград, в прегръдките на природата
- Dalina: удоволствието да подаряваш
- Зимни бягства: 4 убежища в подножието на планините
- Ново вкусово измерение: Umami и тяхното Никей меню
Коментари