Събуждам се с чаша чай и вестник. Сутрин ми идват повечето идеи.
Не мърдам от вкъщи, без да закуся, това е като да си измия зъбите.
Никога не закъснявам за среща. Не обичам и да чакам. Търпението ми се
изчерпва на 15-ата минута и си тръгвам, независимо с кого трябва да се видя.
Умирам от срам, когато се тъпча с шоколад, ядки,
сладолед и други калорични храни. После ме е яд, че не съм проявила воля. Но
затова пък спрях цигарите.
Опитвам се да не клюкарствам. Върху това работя в
момента.
Все си
повтарям, че утрешният
ден ще е по-добър.
Обикновено съм в добро
настроение. Обичам живота. (смее се) Подобно на Волтер и аз реших
да съм щастлива. Така е по-здравословно.
Танцувала съм къде ли не. Може би най-странното място беше една катедрала
в Ню Йорк. Десет години живях в града. Мой приятел фотограф трябваше да снима
репортаж за Харлем, а тогава кварталът беше доста опасен. Влязохме във
въпросната катедрала и не след дълго хорът започна да пее някакъв госпъл. Вътре
беше пълно, всички запяха, а после станаха и да танцуват. Беше невероятно (показва,
че е настръхнала).
Падам си по пътуванията. Миналата седмица бях в
Сирия, а предишната - в Ливан. Искам да отида в Мианмар (бившата Бирма - б.р.) и да се срещна с опозиционната лидерка Аун
Сан Су Чи, която скоро освободиха от 20-годишен домашен арест. И друг път са я
пускали за малко, дано не я заключат отново. Удивителна личност, бих я попитала
откъде намира сили и как успява да е толкова спокойна.
Беше велико, когато се роди първото ми дете. Дъщеря
ми Шарлот.
Влизала съм в огъня заради работата. Когато бях журналист в списание Paris Match, поемах
всякакви рискове. Най-опасният репортаж, който съм правила, беше в Индия,
погребението на Индира Ганди. На церемонията имаше около 2 милиона души и с
фотографа трябваше да влезем в тълпата, до самия ковчег, за да снимаме. Стигнахме,
а когато се обърнах, се ужасих - можеха да ни смажат.
Избягвам да говоря за детството си, защото се разстройвам.
Страшно се изложих, когато се омъжих (избухва в
смях).
Майка ми говори само за пари и работа. Може би заради това не
се разбираме (прави гримаса на досада, после пак се усмихва).
Непрекъснато се правя на луда. Най-сериозна съм, когато пиша.
Скачам на бой, щом видя, че някой силен тормози
по-слаб от него. И съм го правила. Веднъж защитих едно момченце от баща му,
който го удряше яростно. Не се сдържах.
Убивам за кило черен хайвер. Обожавам го, но е много
скъп.
Заспивам на радио Europе 1 и по-точно на вечерното токшоу на Каролин
Дубланш. Понякога и с книга, но предпочитам пикантните лични драми.
ФИЛМИТЕ
Последно гледах Вътрешна афера.
Най-големият актьор за мен е Кари Грант. Изчела съм куп негови
автобиографии. С него направих и първото си интервю, когато бях на 20.
Прекарахме цял ден в Монако. Обожавам го.
Няма по-глупав филм от Истинска измама.
Планирам да видя Les petits mouchoirs с Марион Котияр.
МУЗИКАТА
Обикновено слушам FM Jazz.
Никога няма да ми омръзнат Чет Бейкър и Бил Евънс.
Любимият ми музикант е Бенжамин Биоле.
Най-добрият концерт, на който бях, е този на Ролинг
Стоунс.
КНИГИТЕ
Книгата на книгите е Ана Каренина.
Сега чета Софи Оксанен.
Най-добре пише Балзак.
ТЕАТЪРЪТ
Ходя на театър просто защото ми харесва.
Пиесата, която най-много ме впечатли, е Ангели в
Америка на Тони Къшнър.
Обичам пиесите на Тенеси Уилямс.
ИЗЛОЖБИТЕ
Харесвам всякакви - фотография, живопис, скулптура...
Последната, на която бях, е тази на Моне.
Романът Жълтите очи на крокодилите от Катрин Панкол е в твоята книжарница и струва 14 лв.
Фотография Васил Танев
Още любопитни и полезни статии:
- 20 бързи въпроса към... Петар Шварц, китарист на ALI
- The RITZ Specialty Coffee: Перфектната симбиоза между дневно кафе и вечерен аперитив
- 5 места за кафе и чай в София, които ще ви очароват
- Кажи ни кой е твоят приятел и ще ти кажем какво да му подариш
- 20 бързи въпроса към... Мартин Михайлов
- Перфектната среща: 6 ресторанта в София с романтична атмосфера
- Spa Hotel Santé: В сърцето на Велинград, в прегръдките на природата
- Dalina: удоволствието да подаряваш
- Зимни бягства: 4 убежища в подножието на планините
- Ново вкусово измерение: Umami и тяхното Никей меню
Коментари