Мартин Смочевски в неговата роля

icon
Sofialive.bg

Здравей, как си?
Здравей. Позитивно :))))  Как да бъда, когато през зимата пия кафе на плажа!? Хаха

Разкажи ни с какво се занимаваш напоследък?
Нещото, което краде вниманието ми в последно време е преследването на смисъла. По-конкретно и част от това е осъществяването на една... да речем мечта да създам нещо свое. Работя над проект, който може да бъде конкретизиран като собствен бизнес.... но не казвай на никого за това.

А в личен план?
Твърде лично е. Личен живот!

5.image

Театър, кино или телевизия?
Всичко. Нямат нищо общо, но всяко носи своето вдъхновение. Обожавам страха преди да премина завесата на сцената. Ненормално добре се чувствам, когато съм пред камера и очаквам да видя фейса си на голям екран... всъщност не обичам да се виждам, но няма как. Все пак да разбера колко съм се изложил... (смее се)  А за телевизора... нямам време да гледам, а да вървя в него. Понякога е приятно да те познават.

Коя е любимата ти роля?
Любимата ми роля!? Не съм я изиграл все още. Ролята ми в живота... Имам още да порепетирам за нея.

А коя роля си искал винаги да изиграеш? И защо?
Дориан Грей. А защо!? Има нещо извратено там, което страшно много възбужда природата ми. Когато прочетох романа за първи път... казах си "искам". Там няма граници на допустимо и възможно... там е "искам" и "имам". Сещам се и за любим цитат от книгата: "Има нещо фатално в добрите решения - те винаги идват твърде късно." Описва мен в момента :))


1. image

Как усети че си популярен и пречи ли ти това?
Как усетих, че съм популярен!? Всъщност много бързо се случи. Хората по улиците говорят за теб, ти ги чуваш естествено. Започват снимки по вестниците, желания за запознанства от много различни лица... не е кофти. Донякъде. Просто трябва да има граница с навлизането в личното пространство, но това е част от живота на артиста. А дали пречи?  Хубаво е да идеш за 2 дни до Велико Търново, да седнеш да вечеряш и просто да не ти позволят да си платиш сметката. А даже и десерт да получиш… (смее се) шегувам се. Има своите плюсове и минуси.

Разкажи ни най-големия гаф, които си правил?
Най-големия гаф се случва в живота. В професията съм много зелен, и не съм преживял достатъчно за голям гаф. Често смеха е провалял сериозните моменти, както на сцената, така и пред камера. Хубаво е, докато режисьора не реши да ти се скара сериозно и да ти стане неудобно. Само че, на мен не ми става неудобно.

Какви са ти бъдещите творчески планове?
Бъдещите творчески планове са няколко, но все още са в мъгла. Доста сериозни хора се свързаха с мен, което ще ми позволи да нахлуя отново в театъра, защото бях излязъл за малко. Не мога да бъда конкретен, но когато това стане, може би ще се питаме отново.

3. image

Пожелай нещо на Sofialive.bg.
Пожелавам ви, все по-напук да тече живота. И още минимум милион интервюта.

Автор: Злати Стоянова

Ако искаш да разбереш какво попитахме Етюд-и-те на София.

Този път се връщаме назад във времето – в добрия стар Холивуд