Най-абсурдните убеждения на отхвърлените мъже

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Да бъдеш отхвърлен не е нито леко, нито приятно. Особено ако си мъж и причината за ситуацията е жена. Но както представителите на силния пол не са длъжни да лицемерничат спрямо жена, която не харесват, така и жените имат пълното право на това да отрежат някой без да му дават напразни надежди и да му гледат сеира.

Понякога обаче, отхвърлянето може да повлияе направо пагубно за мъжкото его и когато всички илюзии и грешно разчетени сигнали изчезнат от съзнанието, остава само горчивия вкус на обидата. В стремежа да запазят достойството си (или поне въобразявайки си,че правят това), някои господа могат да си създадат доста грешни убеждения и да чуеш от нелепи доста изказвания по адрес на отхвърлилите ги дами.

Ето и някои от тях: 

Тази и без това беше много тъпа и грозна

Всички знаем приказката за Лисицата и гроздето, което е било толкова недостижимо,че накрая е трябвало да бъде обявена за кисело. Понякога това явление е на лице и в неуспешните свалки. Не всички мъже могат да преглътнат факта,че с конкретна жена не са се получили нещата и великолепния им чар не е бил оценен подобаващо. И тогава, на помощ идват смешните убеждения и подмятания, с които просто се утешават. Така вчерашните комплименти, които са раздавали щедро, удобно се превръщат в презрение.

Крайния резултат се свежда до това че, че обекта на флиртът им изобщо не се впечатлява от хапливите критики по повод вида и интелекта си и продължава да бъде също толкова равнодушен, колкото и в началото.

Явно няма вкус за мъже


Още едно убеждение, което буди единствено тъжна усмивка. Това, че по някаква причина една жена не ви е обърнала внимание и не е била засплепена от многобройните ви, според вас самите невероятни качества, не означава, че й липсва вкус, просто може би вие не отговаряте на нейните изисквания. Никой не може да бъде привлечен от някого, само защото другият изпитва привличане. Има свитуации, в които всичко остава едностранно, но това не е повод за драма, злоба и наивни успокоения. А за една жена няма нищо по-жалко и отблъскващо от прекалено обидчив, надут и егоцентричен мъж, който си е втълпил, че е универсален идеал. Или с други дума- дребна душица с голямо его.

Сигурно е няк'ва откачалка

Ама разбира се! Как познахте? Щом не ви е отразила сигурно просто не е добре с главата. Няма начин една нормална, готина и уверена мацка да не припадне от възторг само като ви зърне. Ако сте се опитали да я впечатлите с клиширани лафчета, превзети комплименти, писане на шльокавица и популярност в социалните мрежи, какво друго очаквате освен един интелигентен и културен отказ? Приемете достойно, че няма привличане между вас, делят ви няколко вагона книги, приоритетите ви са на светлинни години един от друг, не можете да я разсмеете по никакъв начин или просто самото ви присъствие я дразни. А и хипотетично погледнато, ако наистина е "няк'ва откачалка", вероятно си търси подобен на нея особняк и не иска да си губи времето с обикновен и скучен тип като вас.